Лукойл няма да се продадат, докато Асен Василев им осигурява

...
Лукойл няма да се продадат, докато Асен Василев им осигурява
Коментари Харесай

Делян Добрев: Лукойл няма да се продаде, докато Асен Василев им осигурява милиарди от дерогацията

" Лукойл няма да се продадат, до момента в който Асен Василев им обезпечава сладки милиарди от дерогацията. Едва ли го прави поради сините им очи. Останалото е за балъците ", написа във Facebook депутатът от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Делян Добрев.

Той разяснява по този начин новината, че бургаската рафинерия се продава, която пусна вицепремиерът и финансов министър Асен Василев. Ден по-късно обаче новината бе отречена от " Лукойл ".

 

Преди два дни Асен Василев гръмко разгласи пред " Файненшъл таймс ", че натискът на българското държавно управление върху съветските енергийни активи в България е предиздвикал " Лукойл Нефтохим " да стартира развой на продажба на най-голямата си рафинерия в Югоизточна Европа - тази в Бургас.

 

Малко по-късно Добрев уличи Василев в неистина. " Лукойл " няма да продадат рафинерията си в Бургас, до момента в който дерогацията, издействана им от някогашния вицепремиер и сегашен финансов министър Асен Василев, е в деяние, уверен е депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. А тя е в деяние до 30 септември 2024 година, което значи, че „ Лукойл Нефтохим Бургас “ ще работи още една година с съветски нефт.


Междувременно и съветската компания " Лукойл " на процедура удостовери логиката на Добрев - тя излезе с публично известие, от което излиза наяве, че няма желание да напуща България.

Основният акционер на " Лукойл Нефтохим Бургас " - Litasco, отхвърли да е в договаряния по продажбата на бургаската рафинерия.

" Литаско " не е назначила обществен или частен индивид, който да търси евентуални купувачи или да води договаряния за продажба от нейно име ", се споделя в изказването, представено от съветската организация " Интерфакс ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР