Лукойл Нефтохим не отчита печалби - те остават в компанията

...
Лукойл Нефтохим не отчита печалби - те остават в компанията
Коментари Харесай

Мирчев: Лукойл не отчита печалби - те остават в джобовете на собствениците на Литаско |

Лукойл Нефтохим не регистрира облаги - те остават в компанията Литаско. Литаско е записана в Швейцария и е напълно ясно къде отиват облагите, генерирани от Лукойл Нефтохим - вместо в държавния бюджет, в джобовете на притежателите на Литаско.

Това написа на профила си във Facebook депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев след постоянния парламентарен надзор в Народното събрание.

Литаско е дъщерна компания на Лукойл, която е неин извънреден търговски представител за интернационалния пазар.

Публикуваме цялостния текст на обявата на Мирчев:

" Зададох въпрос на вицепремиера Василев по отношение на рафинерията Лукойл и цената, на която купува нефт вид " Уралс ". От отговора му стават ясни няколко шокиращи неща:

1. На входа и изхода на Лукойл Нефтохим стои компанията Литаско, която продава на рафинерията нефт Уралс на цена с $35 на барел по-висока от пазарно постижимата. В резултат на това директната загуба за българските консуматори е в размер на над 200 млн. лева месечно.

2. Рафинерията употребява разнообразни типове нефт (извън руския) и няма никакъв проблем да преработва петрол от Тунис или Ирак.

3. Лукойл Нефтохим може да създава горива на доста по-ниска последна цена, стига да купува петрола на пазарни цени, вместо на избраните от Литаско.
Извод: Литаско е на входа и изхода на бургаската рафинерия. Затова тя облаги не регистрира - те остават в Литаско. Литаско е записана в Швейцария и е напълно ясно къде отиват облагите, генерирани от Лукойл Нефтохим - вместо в държавния бюджет, в джобовете на притежателите на Литаско. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР