Лукойл е не само важна част от българската икономика, но

...
Лукойл е не само важна част от българската икономика, но
Коментари Харесай

Радев на среща с „Лукойл“: Цените на горивата са причина за поскъпването на всички стоки и услуги

" Лукойл " е освен значима част от българската стопанска система, само че и един от главните работодатели, а също и главният производител на горива и притежаващ доминиращ дял от пазара ". Това сподели президентът Румен Радев при започване на среща с представители на управлението на енергийната компания " Лукойл " .

" От цената на създаваните горива зависи значително развиването на стопанската система и на инфлационните процеси, което дефинира и стратегическото значение на компанията за българската стопанска система, изключително по време на рецесия ", добави Радев. 

" Високите цени на горивата са измежду водещите аргументи за повишаването на всички артикули и услуги и водят до стесняване на потреблението, което е загуба освен за потребителите, само че и за производителя ", сподели още президентът. 

" Затова смятам, че идната Ви среща с българското държавно управление е една добра опция, да се набележат ограничения за стабилизиране на икономическата среда, за битка с инфлацията в интерес на българския консуматор ", добави Радев. 

На работната среща на " Дондуков " 2 ще бъдат разисквани опциите за ограничение на инфлацията и за развиването на предвидима икономическа среда в страната, излиза наяве от формалното известие. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР