Лукойл Академик откри сезон 2017/2018 в НБЛ Vivacom по възможно

...
Лукойл Академик откри сезон 2017/2018 в НБЛ Vivacom по възможно
Коментари Харесай

Лукойл Академик разби Рилски спортист за старт на сезона

Лукойл Академик откри сезон 2017/2018 в НБЛ Vivacom по допустимо най-категоричен метод.

"Студентите " отнесоха Рилски състезател с 95:75 като домакини в Правец в първия мач от първия кръг на Националната баскетболна лига на България.

Мачът бе формален дебют у нас и за новия старши-треньор на първенците Шарон Друкер, поел тима през лятото. За Лукойл пък това бе 15-ти следващ сезон, който отборът открива с триумф. Академик не е губил първата си среща от държавния шампионат от 2001/2002 - миг, в който петролната компания към момента не бе станала общоприет спонсор на клуба.

Шеметно начало в НБЛ и за един от четиримата новопристигнали при "студентите " американци - Далтън Пепър. Лекото крило, което дойде в Правец от италианския Риети, се отличи с 19 точки и бе без неточност от тройката - 5/5.

Двама негови съотборници означиха по 12 точки - Христо Николов, който се прибра в съблекалнята и с над 70-процентова успеваемост при стрелбата от игра, и Кийт Клентън. Центърът сложи първи дабъл-дабъл на сметката си в лигата откакто овладя и 11 битки под коша.

С по 10 точки в актива напуснаха паркета други двама от селекцията на Друкер - Божидар Аврамов, постигнал и 6 асистенции, както и Антъни Рафа.

За Рилски състезател над всички бе Дерек Райт с 18 точки и също 70% сполучливи стрелби в опитите си от игра. В първия си формален дуел с екипа на самоковци Димитър Маринчешки записва 14 точки, а Златин Георгиев приключи с 12 точки.

Лукойл Академик господства в основните детайли: овладя 35 топки под кръговете против 20 за противника. Баскетболистите на първенеца направиха 25 асистенции против 12 за момчетата от Самоков. Стрелбата на "студентите " за 2 точки бе 76% (26/34) против 43% (17/39) за Рилецо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР