Луковмарш няма място в София, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова

...
Луковмарш няма място в София, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова
Коментари Харесай

Фандъкова: Луковмарш няма място в София

Луковмарш няма място в София, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова във връзка плануваното в събота следващо издание на мероприятието.

„ Години наред Столична община не съгласува провеждането на шествието Луковмарш и издава възбрана. През 2017 година постъпиха уведомления за това събитие и аз издадох две заповеди за възбрана, само че те бяха обжалвани в съда и анулирани. Тази година това събитие няма координиране, то няма място в нашия град, с изключение на поднасянето на цветя пред паметната плоча ”. Това съобщи през вчерашния ден Фандъкова на конференция в СУ ”Св. Климент Охридски ” на тематика „София споделя НЕ на словото на омразата и екстремизма“. Във форума участваха зам.-министрите Георг Георгиев и Деница Сачева. Благодарност за спасяването на българските евреи изрази президентът на Световния еврейски конгрес Роналд Лаудер.

Посланикът на Израел Ирит Лилиан съобщи по отношение на ген. Христо Луков, че който подценява човешки същества не би трябвало да бъде именуван воин. „Трябва да отхвърляме опитите за възвеличаване на тъмните глави от историята“, съобщи американският дипломат Ерик Рубин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР