Лукът много често се използва във всеки дом. Без него

...
Лукът много често се използва във всеки дом. Без него
Коментари Харесай

Изхвърляме ги на боклука, а те лекуват десетки болести!

Лукът доста постоянно се употребява във всеки дом. Без него съвсем няма ястие.Но малко на брой знаят, че доста изгоди се съдържат и в люспите на лука. В предишното лечебните свойства на този артикул са помагали на нашите прабаби да лекуват домочадието си и да наподобяват добре.

Микроелементи и витамини
Предимствата на на люспите на лука са, че обезпечават разнороден химичен състав. Полезни детайли в тях са съвсем повече, в сравнение с в годната за консумация част от лука. 

Люспите от лука съдържат:

витамин С;
витамини РР, Е, В;
каротин, кверцетин, рутин;
фитонциди и флавоноиди (естествени антиоксиданти);
магнезий, фосфор, желязо, калций;
цинк, йод, натрий;
органични киселини.

Този впечатляващ лист с микроелементи, в случай че е вярно прибавен, може да служи добре на човешкото тяло.

Полезни дейности
Плътните кафяви люспи, която домакините нормално хвърлят на боклука, усъвършенстват имунитета при приготвянето на настойки и отвари. 

През сезона, настинките и грипа те усилват устойчивостта на организма към вирусни инфекции. Естественият антиоксидант кварцетин оказва помощ да се спре растежа на раковите кафези. 

Тази потребна запарка се употребява и като поддържащ сътрудник по време на лекуването на онкология на гърдата, простатата, мозъка, дванадесетопръстника и белия дроб. С утвърждението на лекуващия доктор можете да го употребявате и при рак на кръвта и лимфната система.

Витамин Р оказва помощ да се поддържа жизнеността на сърдечния мускул, изключително след сърдечен удар. Този витамин форсира регенерацията на клетките, усилва тонуса на стените на кръвоносните съдове, предотвратява появяването на тромбофлебит. Сернистите съединения усъвършенстват притока на кръв. Компреси с лукови люспи оказват помощ за решение на съдови проблеми по кожата, така наречен " Звезди ". Помагат и при бодърствуване.

Уникалният състав на сухите лукови люспи отстранява от тялото непотребната жлъчка и непотребната течност. Тя обгръща стените на стомаха, стабилизира чревната микрофлора.

Премахва от органите радиацията, солите на тежки метали и хлорните соли. От бронхите и белите дробове отстранява слузта, улеснява положението на астматиците.
Луковите люспи се употребяват и за битка с паразити, чревни и други хелминти.

Противовъзпалителният резултат на този артикул спомага за битка с заболявания на пикочната система - пиелонефрит, нефрит, цистит, болести на гениталната област. При мъжете покачва потенцията, усилва издръжливостта. Облекчават болките на дамите в сериозните дни, възстановяват хормоналния декор, оказват помощ при аменорея.

Настойка на основата на лучени люспи лекува възпалени венци, облекчава зъбобол, оказва помощ при стоматит.

При простуда и двата вида кашлица е потребно да се прави гаргара на гърлото с топла запарка от люспите. Общият бактерициден резултат ще помогне за по-бързо справяне с инфекцията на гърлото, леко намаление на температурата, усмиряване на треската.

При външна приложимост настойки, отвари и лосиони на основата на лучени люспи, отстраняват мазоли и натъртвания, лекуват гъбички на стъпалата. С тази цел се вършат топли бани. 

А за изплакването на косата с настойка от тези люспи знае всяка жена. Лучените люспи оказват магичен резултат върху косата, като подхранват и усъвършенстват качеството на всеки косъм. Те блестят и получават лек безоблачен кестенов отенък. Това е естествено оцветяване с нежно деяние.

Вредно деяние
Лучените люспи имат мощен резултат, който е противопоказен за хора с високо съсирване на кръвта. Кверцетинът, който влиза в състава на люспите, може в допълнение да сгъсти кръвта.

Всяко естествено лекарство, употребявано в националната медицина, може и да помогне, и да навреди. Преди да се възползвате от съкровищницата на националната мъдрост, би трябвало да обсъдите това с вашия персонален доктор./ zdrave.to

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР