Лукът, картофите, зелето, доматите и краставиците ще са на по-високи

...
Лукът, картофите, зелето, доматите и краставиците ще са на по-високи
Коментари Харесай

Ще има по-високи цени на плодовете и зеленчуците, есенната реколта не е добра

Лукът, картофите, зелето, доматите и краставиците ще са на по-високи цени. При млечните артикули в последните месеци няма основни промени, а натискът на цените е надолу.

 

„ На цените на едро нарастването е 7%. В цените на дребно следим и по-високи, и по-ниски нива на нарастване, само че това зависи от самия регион, от метода на пласиране. В Плевен цените са по-ниски от тези в София. Пазарът на дребно би трябвало да се изследва регион по регион, играят доста фактори “, добави Владимир Иванов.

 

По отношение на плодовете и зеленчуците ще виждаме по-високи цени. И есенната годишна продукция не е доста добра. Специално българското произвеждане като е по-малко – това е естествена наклонност, има дефицит на пазара “, акцентира той.

 

„ Производството спада, тъй като тласъците са понижени, неефикасен е методът на работа, прилагаме недобри търговски практики и отсам са загубите. Нормално е да свиваш производството, когато загубиш. Имаме и комерсиална верига за систематизиране, която изяжда облагите на тия хора. Те по тази причина би трябвало да създадат лични търговски разпределителни вериги, с цел да не се облагодетелства комерсиалният капитал, само че те го вършат. Народопсихологията доста ни пречи “, безапелационен е ръководителят на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР