Лука Пуй се класира за първи път в кариерата си

...
Лука Пуй се класира за първи път в кариерата си
Коментари Харесай

Пуй е на първи полуфинал от Големия шлем след триумф над Раонич

Лука Пуй се класира за първи път в кариерата си на полуфинал от Големия шлем, откакто надигра в четири сета Милош Раонич на Откритото състезание на Австралия по тенис – 7-6 (4), 6-3, 6-7 (2), 6-4. Двубоят стартира по-добре за канадеца, който проби подаването на френския си противник и сервираше за сета в откриващия сет при 5-3 в своя изгода. Тогава обаче 24-годишният Пуй сподели чудесна игра и освен върна пробива, само че съумя да поведе в сетовете след тайбрек, извоюван на четири точки.

Окрилен от обрата в първата част, Пуй продължи да натиска 28-годишния Раонич, чийто проблеми на сервис бяха явни. Французинът се възползва от това и се приближи единствено на сет от крайния триумф. В третата част канадецът усъвършенства представянето си и след отличен тайбрек, в който поведе с 6-0 точки, понижи изоставането си. В четвъртия сет обаче Пуй направи съдбоносен пробив при 5-4, с което затвори и мача.

Така Пуй е на първи полуфинал на шампионат от Големия шлем, като предходните му най-хубави достижения бяха четвъртфиналите на Уимбълдън и Ю Ес Оупън през 2016. Освен това французинът победи за първи път Раонич в кариерата си, откакто бе изгубил предходните три конфликта, без да завоюва сет. В спор за място на финала в горната половина той чака спечелилия от мача сред международния номер 1 Новак Джокович и Кей Нишикори. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР