Лука Модрич спечели Златната топка, но на всички е ясно

...
Лука Модрич спечели Златната топка, но на всички е ясно
Коментари Харесай

Лионел Меси води на Кристиано Роналдо с 8 гола и 6 асистенции

Лука Модрич завоюва " Златната топка ", само че на всички е ясно кои не престават да бъдат най-хубавите във футбола - Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Гениите към този момент не са в едно състезание, само че съревнованието им продължава.

Към момента аржентинецът прави по-добър сезон от португалеца, сочи статистиката. Лео води на Кристиано с 8 гола и 6 асистенции. Общо във всички шампионати Меси записа 23 мача, в които вкара 24 попадения и подаде за гол на съотборник 13 пъти. Роналдо е с повече срещи - 26. В тях означи 16 пъти и подаде за попадение 7 пъти.
 Снимка 399867
Източник:

Лионел Меси се прадставя по-добре от звездата на Ювентус във всички шампионати. Аржентинецът е голмайстор на Ла Лига със 17 гола от 17 мача. Там асисетнциите му са 10. Кристиано има 14 гола в 19 срещи от Серия " А ", както и 5 асистенции. Роналдо е най-силен в Шампионска лига, само че не и тази акция. Португалецът означи единствено един път в 5 мача, само че пък направи 2 асистенции. Меси е надалеч по-резултатен с 6 попадения в 4 мача. Но има една асистенция по-малко.

Звездата на Ювентус донесе трофей на тима си преди дни, вкарвайки единствения гол във финала за Суперкупата на Италия против Милан. За този шампионат и за Купата на Италия салдото му е 2 мача и 1 гола. Този на Меси за Суперкупата на Испания и Купата на Краля е 2 мача, 1 гол и 2 асистенции.
 Според
Според " Marca ": Лионел Меси е Футболист №1 за 2018 година, Роналдо отвън Топ 3

В анкетата гласоподаваха 250 хиляди човека
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР