Лука Дончич направи исторически трипъл-дабъл в Националната баскетболна асоциация (НБА)

...
Лука Дончич направи исторически трипъл-дабъл в Националната баскетболна асоциация (НБА)
Коментари Харесай

Лука Дончич с исторически трипъл-дабъл при успеха на Далас над Ню Йорк

Лука Дончич направи исторически трипъл-дабъл в Националната баскетболна асоциация (НБА) на Северна Америка, вкарвайки невероятните 60 точки, включително и панер със забивка, с цел да изпрати мача в продължението след пропуснат углавен удар. Неговият отбор Далас завоюва със 126:121 над Ню Йорк и реализира 19-а победа от началото на сезона в НБА.

Освен 60-те точки, той подаде 10 асистенции и взе 21 битки. А Далас изоставаше с 9 точки 33 секунди преди края на постоянното време, само че съумяха да изравнят по най-драматичния вероятен метод. Той пропусна углавен удар 1.0 секунда преди края, само че се докопа до топката и вкара за крайното 115:115 в постоянното време.

Това е първият състезател в историята на Далас, който вкарва 60 точки в един мач, както и персонален връх за Дончич във връзка с битките. И също по този начин става първият баскетболист в историята на НБА, който приключва мач с индикатори 60+/20+/10+. А за 23-годишната словенска суперзвезда това е седми трипъл-дабъл през сезона.

На този декор 33-те точки на Куентин Гриймс за Ню Йорк наподобяват напряко неугледни, а и отборът отстъпи за четвърти следващ път.
 Бруклин Нетс се оправи с Кливланд Кавалиърс
Бруклин Нетс се оправи с Кливланд Кавалиърс

Нетс устояха на сензационно показване от 46 точки на Дариус Гарланд
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР