Лука Дончич и Далас прекъснаха серията от 10 поредни победи

...
Лука Дончич и Далас прекъснаха серията от 10 поредни победи
Коментари Харесай

Дончич и Далас спряха Лейкърс на прага на рекорд

Лука Дончич и Далас прекъснаха серията от 10 следващи победи на Лос Анджелис Лейкърс и стопираха “езерняците” на прага на връх - този за най-хубав старт в клубната история. Маверикс завоюваха гостуването си в “Стейпълс Сентър” със 114:100, с цел да стигнат до тринадесетата си победа в деветнадесет мача. Домакините от своя страна влязоха в този дуел с баланс от 17-2, а в случай че бяха спечелили, щяха да подобрят най-хубавото достижение в историята на клуба за начало на сезона в НБА.

Luka Doncic. Big-time.

The Sophomore drains the triple over LBJ #MFFL | #NBASundays pic.twitter.com/euZTgrN5S0
— NBA UK (@NBAUK) December 1, 2019
Напълно предстоящо Дончич и ЛеБрон Джеймс бяха основните настоящи лица в този дуел. Словенският феномен приключи с 27 точки, 10 асистенции, 9 битки и 3 отнети топки, като имаше относително безшумно първо полувреме, след което се пробуди през третата част, с цел да осъществя 16 точки - с една по-малко от целия тим на Лейкърс. Именно в третата четвъртина Маверикс се откъснаха напред и в един миг поведоха с 20 точки, след което не позволиха противника да ги догони.

@luka7doncic (27 PTS, 9 REB, 10 AST) & @KingJames (25 PTS, 9 REB, 8 AST) duel as the @dallasmavs win in LA! pic.twitter.com/zuj3DaUIeY
— NBA (@NBA) December 1, 2019
ЛеБрон от своя страна завърши с 25 точки, 9 битки, 8 асистенции и 4 отнети топки, само че по-голямата част от тях пристигнаха преди почивката. Суперзвездата на Лейкърс на няколко пъти подвигна публиката на крайници със зрелищни забивки, а също така сподели и отличен взор над играта, намирайки съотборниците си с чудесни пасове.

Делон Райт и Джъстин Джаксън се включиха добре от пейката за Далас, надлежно със 17 и 15 точки, до момента в който Кристапс Порзингис и Дуайт Пауъл останаха с по 15 точки всеки.

Антъни Дейвис бе най-резултатен за Лейкърс с 27 точки, 10 битки, 2 чадъра и 2 асистенции, а с изключение на него и Джеймс, само Алекс Карузо стигна до двуцифрен точков актив, реализирайки 10 точки за 25 минути игра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР