Лука Дончич е толкова добър, че едва във втория си

...
Лука Дончич е толкова добър, че едва във втория си
Коментари Харесай

Членовете от НБА решиха: Лука Дончич е най-изявеният млад играч

Лука Дончич е толкоз добър, че едвам във втория си сезон при най-хубавите към този момент записва съвсем 30-точков " трипъл-дабъл " - приблизително по 28.7 точки, 9.3 битки и 8.7 асистенции на дуел. С неговото водачество Далас решително крачеше към плейофите за пръв път от 2016 г, заемайки 7-ата позиция с баланс 40-27 преди насилственото прекъсване на сезона в НБА.

В изследване, направено от ESPN, 20 члена от клубовете в НБА трябваше да класират четиримата най-изявени млади играчи, посредством които биха градили тима си. Без изненада точно Дончич завоюва вота със 77 точки, като за него гласоподаваха 17 от общо 20-имата участващи. Зад него останаха крилото на Ню Орлиънс Зайън Уилямсън с 52 точки, гардът на Мемфис Джа Морант с 47 и плеймейкърът на Атланта Трей Йънг с 24.

" Лука има растеж, трансформира се в първокласен плеймейкър и доби страхотна пукотевица. Той въздейства на успеха. Вярвам, че играта освен е устойчива, само че има способността да продължи да я усъвършенства ", показа член на тим от Западната конференция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР