Луивил преживя нова напрегната нощ на протести след решението на

...
Луивил преживя нова напрегната нощ на протести след решението на
Коментари Харесай

Напрегната нощ на протести в Луивил, САЩ

Луивил претърпя нова напрегната нощ на митинги след решението на правосъдно жури да не повдига наказателни обвинявания на служители на реда по отношение на убийството на чернокожата Бриона Тейлър, съобщи Асошиейтед прес.

Тейлър бе убита при полицейска интервенция против наркотрафика в американския град в щата Кентъки през март тази година. Тя стана неволна жертва, откакто приятелят й разкрил огън по трима служители на реда, пристигнали да обискират жилището на двойката. Служителите на реда се легитимирали, само че обвиненият, който търсели, не живеел на този адрес и при обиска не били открити опиати.

Близо 100 души бяха задържани, а двама служители на реда - простреляни, откакто решението на правосъдното жури бе оповестено в сряда и в Луивил избухнаха митинги.

Американският град претърпя втора поредна напрегната нощ. Няколко десетки стачкуващи напуснаха късно вечерта след договаряния унитарианска черква. Полицаите, които се бяха събрали към храма, също се отдръпнаха.

Няколко души бяха арестувани на близко кръстовище по-рано през вчерашния ден. Протестиращите в последна сметка се разотидоха без полицията да употребява мощ.

Американските управляващи екзекутираха мъж, наказан за преднамерено ликвидиране. Той е първия негър, екзекутиран, откогато това лято беше обновено осъществяването на смъртни санкции на федерално равнище след 17-годишно спиране.

Кристофър Виалва е бил на 19 години, когато през 1999 година дружно с други членове на локална тайфа в Килин, щата Тексас, умъртвил съпрузите Тод и Стейси Багли от щата Айова.

Той беше екзекутиран със смъртоносна инжекция в затвор в щата Индиана.

Това беше седмата екзекуция на федерално равнище в Съединени американски щати тази година и втората тази седмица, откакто практиката беше обновена от държавното управление на президента Доналд Тръмп.

Екзекуцията беше осъществена в миг, когато в Съединени американски щати има митинги против полицейската свирепост против чернокожите, а страната се бори с неравенствата в системата на наказателното правораздаване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР