Луиш Боа Морте и Селестин Бабаяро също ще вземат участие

...
Луиш Боа Морте и Селестин Бабаяро също ще вземат участие
Коментари Харесай

Любимец в Англия и рекордьор от Нигерия пристигат за шоуто на Бербатов и Фиго

Луиш Боа Морте и Селестин Бабаяро също ще вземат присъединяване в благотворителния мач на 14 юни на Националния стадион “Васил Левски ”. Двубоят е проведен от фондациите на Димитър Бербатов и Луиш Фиго.

 Боа Морте стартира кариерата си в Спортинг (Лисабон) през 1997 година. Нападателят бързо се ориентира към Англия. Първо е част от Арсенал (1997-99). С „ артилеристите ” печели Купата на Англия през 1998 година, само че не съумява да се наложи в състава. Пътят му минава през Саутхямптън, с цел да облече през 2000 година екипа на Фулъм. Именно в някогашния тим на Димитър Бербатов той доближава своя пик в кариерата. Боа Морте изиграва 205 мача, в които вкарва 44 гола за Фулам и печели признанието за най-хубав футболист на клуба за сезон 2004/2005. След това минава през Уест Хям, където също бързо става любим на публиката и взима присъединяване в 91 мача. Извън Англия играе в Лариса и Орландо Пайрътс, с цел да се върне още веднъж на Острова. През 2013 година приключва кариерата си в четвъртодивизионния Честърфийлд. Боа Морте и Фиго играят дружно в португалския народен тим. За „ мореплавателите ” той има 8 мача и 1 гол.

 В отбраната на Фиго за шоуто на 14 юни ще се появи именит футболист на Челси и Нигерия. Селестин Бабаяро беше едно от екзотичните имена в близкото минало. Той стартира своята кариера в родината си, а през 1994 година облича екипа на Андерлехт. Той към момента държи върха за най-млад футболист, играл в Шампионската лига – единствено на 16 години и 86 дни. Следващата стъпка в кариерата му е Челси. Със „ сините ” от Лондон Бабаяро реализира върха в кариерата си. Той прекарва на в Челси осем сезона. Още през първия 1997/1998 подвига над главата си Купата на носителите на национални купи и печели Суперкупата на УЕФА. През 2005 година Бабаяро подписва с Нюкасъл, където играе до 2008-ма. Кариерата си приключва след два сезона в ЛА Галакси, а година по-късно, през 2011, афишира фалит.

ОБЯВЕНИТЕ ОТ БЕРБАТОВ ИГРАЧИ ЗА UNITED STARS
Райън Гигс
Пол Скоулс
Гари Невил
Неманя Видич
*
  Едвин ван дер Сар
Патрис Евра
Христо Стоичков
Стилиян Петров
Mартин Петров
Красимир Балъков
Роби Кийн
Рио Фърдинанд
Дейвид Джеймс

OБЯВЕНИТЕ ОТ ФИГО ИГРАЧИ ЗА ALL STARS
Роберто Карлош
Робер Пирес
Франческо Толдо
Йенс Леман
Мичел Салгадо
Деко
Максуел
Нуно Гомеш

Дуайт Йорк
Гайска Мендиета
Иван Кордоба
Предраг Миятович

Давид Трезеге
Кристиан Карембьо
Яри Литманен
* Луиш Боа Морте
* Селестин Бабаяро * Бербатов предложения и девет млади български футболисти. Подробности
 -  ТУК !

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР