Луис Скола ще играе в Евролигата след 12-годишно прекъсване. Аржентинският

...
Луис Скола ще играе в Евролигата след 12-годишно прекъсване. Аржентинският
Коментари Харесай

Луис Скола се завръща в Евролигата

Луис Скола ще играе в Евролигата след 12-годишно спиране. Аржентинският деец подписа контракт с Олимпия (Милано) за идния сезон 2019/2020, откакто през предходната седмица стана ясно, че договаря и с Реал (Мадрид) и Бока Хуниорс, само че в последна сметка е избрал предлагането на италианците..

39-годишният аржентински национал има 144 мача в най-силния клубен шампионат на континента, като всички те са с екипа на ТАУ Керамика (понастоящем Баскония). Именно като част от баските той се утвърди като един от най-хубавите високи играчи на Стария континент, а по-късно направи постоянна кариера в НБА. Скола на два пъти е попадал в символичния най-хубав тим на сезона в Евролигата, а също по този начин един път е избиран и във втората най-хубава петица.
За 144 мача в Евролигата той има междинни индикатори от 14.3 точки, 5.6 битки, 1.7 асистенции и 1.2 отнети топки. Преди по-малко от месец Скола оказа помощ на Аржентина да стигне край на Мондиал 2019, където обаче " гаучосите " отстъпиха на Испания.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР