Луис официално е новият президент на Боливия. Това обявиха от

...
Луис официално е новият президент на Боливия. Това обявиха от
Коментари Харесай

Луис Арсе е новият президент на Боливия

Луис публично е новият президент на Боливия. Това оповестиха от ЦИК на страната, представени от teleSUR.

Кандидатът на " Движение към социализъм " реализира безапелационна победа от 55,10 % от гласовете. Той бе определен още на първи тур, макар упованията за балотаж против някогашния президент центрист Карлос Меса.
 Голяма победа за социалистите в Боливия
Голяма победа за социалистите в Боливия

Луис Арсе ще е новият президент на латиноамериканската страна

Бившият външен министър Давид Чокеуанка е определен за вицепрезидент.

На 8 ноември двамата ще встъпят в служба.

Около 6 483 890 боливийци, 88, 4% от имащите право на глас, отидоха до секциите. Резултатът е втори в историята на Боливия по изборна интензивност.

" Той няма да има никаква роля в нашето държавно управление ". Това отговори Арсе пред " Ройтерс " на въпрос какво е бъдещето на прогонения му съпартиец и някогашен президент Ево Моралес в ръководството на страната.

" Той може да се върне в страната, когато пожелае, тъй като е боливийски жител, само че в държавното управление аз съм този, който би трябвало да взема решение кой е част от администрацията и кой не. "

Като финансов министър при Моралес, Арсе управлява стопанска система, която се разрастваше по-бързо от съвсем всяка в района. Но когато поеме президентството на Боливия през идващия месец, той ще ръководи страна, изправена пред криза.
 Арсе изключва роля на Моралес в бъдещото ръководство на Боливия
Арсе изключва роля на Моралес в бъдещото ръководство на Боливия

Социалистите победиха в президетските избори

" Ще би трябвало да въведем строги ограничения. Няма друга опция, в случай че нямаме задоволително доходи, с цел да покрием настоящите си разноски ", призна Арсе.

Арсе призна, че Боливия се нуждае от стратегически сътрудник, с цел да може сполучливо да експлоатира своите литиеви ресурси , което може да донесе в Боливия до 2 милиарда $ до края на неговия петгодишен мандат.

Арсе съобщи, че желае да възвърне връзките си с всички страни, само че във връзка с остарелия " зложелател " Вашингтон, остави на него да реши.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР