Луис Камилери – човекът, който ще се нагърби с тежката

...
Луис Камилери – човекът, който ще се нагърби с тежката
Коментари Харесай

Новият шеф на Ферари допусна първа грешка

Луис Камилери – индивидът, който ще се нагърби с тежката задача да замести Серджо Маркионе отпред на Ферари – към този момент направи някой и различен непотребен ход. В сряда италианецът показа финансовите доклади на автомобилния колос за второто тримесечие на 2018 година, които още веднъж потвърдиха възхода на " Черните кончета ". Компанията регистрира растеж в приходите с 1.4% по отношение на същия интервал през 2017 година, само че Камилери сложи под подозрение реализацията на финансовите цели на Маркионе, които са до края на 2022 година Ферари да удвои облагата си. Това тормози стотици вложители, а акциите на компанията паднаха с съвсем 11% - най-големият им спад от февруари, 2016 година

BREAKING: Ferrari shares sharply plunge nearly 11% after its new CEO says Marchionne's 2022 financial targets are " aspirational " https://t.co/8vwCkNKYXj pic.twitter.com/eY3oTtHxlW
— CNBC Now (@CNBCnow) August 1, 2018
Камилери, който до неотдавна бе отпред на Philip Morris, е почнал да води диалози и със притежателите на Формула 1 – Liberty Media по отношение на регулациите в шампионата след сезон 2020. Пред La Gazzetta dello Sport той разкри, че към този момент има напредък сред двете страни от техническа позиция, само че не и по въпросите за тавана на разноските.

" Не съм сигурен какви нови хрумвания може да предложим, само че задачата ни е да разделим тортата по този начин, както се делеше и преди ", разяснява още Камилери.

Според италианската медиа шефът на Ф1 отбора Маурицио Аривабене е непосредствен с новия изпълнителен шеф и ще упорства Кими Райконен да остане във Ферари още един сезон, до момента в който Шарл Леклер - да стартира работа с Хаас, изчаквайки свободно място във Ферари.

Камилери ще изложи своите световни проекти за развиването на Ферари по време на двудневен семинар на 17 и 18 септември.

Driven by passion since 1947. #Maranello #Ferrari pic.twitter.com/KS0RiKe9OS
— Ferrari USA (@FerrariUSA) July 31, 2018 Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР