Луиджи ди Майо се оттегли като лидер на Движение 5

...
Луиджи ди Майо се оттегли като лидер на Движение 5
Коментари Харесай

Луиджи ди Майо вече не е лидер на Движение 5 звезди

Луиджи ди Майо се отдръпна като водач на Движение " 5 звезди ", което взе участие в държавното управление. Решението демонстрира сериозното разделяне в партията и ускорява неяснотата към бъдещето на нестабилната ръководеща коалиция, предадоха международните организации.
Ди Майо заяви, че подава оставка на среща с партийни членове за показване на нова конструкция от районни ръководители. " Временно управителният пост поема Вито Крими, а новият водач ще бъде определен на конгрес, който ще се събере през идващите месеци ", сподели той.
Той съобщи, че счита задачата си за изпълнена и е пристигнало време придвижването да навлезе в нов стадий, с цел да създаде модел за развиване на страната в бъдеще. Ди Майо застана отпред на " 5 звезди " през 2017 година, когато неговият създател, комикът Бепе Грило, реши да се отдръпна.
Смята се, че Ди Майо, който пред последната година и половина заемаше основни постове в държавното управление, носи отговорността за неуспеха на партията на последните локални и европейски избори.
На 26 януари в областите Емилия Романя и Южна Калабрия предстоят локални избори. Очаква се, че резултатите им, изключително в Емилия Романя, ще имат значими последствия за ръководещата коалиция. Основната борба ще е сред лявоцентристката Демократическа партия и дясноцентристката коалиция на Лигата, " Напред, Италия! " и " Италианските братя ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР