Луиджи Ди Майо, лидерът на Движение Пет звезди (ДПЗ), даде

...
Луиджи Ди Майо, лидерът на Движение Пет звезди (ДПЗ), даде
Коментари Харесай

Италианският вицепремиер Ди Майо даде сигнал за неминуем край на коалиционното правителство

Луиджи Ди Майо, водачът на Движение " Пет звезди " (ДПЗ), даде през днешния ден сигнал за неизбежен завършек на съдружното ръководство в Италия с изразена от него признателност към премиера Джузепе Конте за работата му на поста, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Каквото и да стане, желаех да Ви кажа, че за мен беше чест да работим дружно в това държавно управление ", сподели Ди Майо, който е и вицепремиер.

По-късно през днешния ден Конте се чака да произнесе тирада в Народното събрание, в която да отбрани свършеното от него, откакто по-малкият съдружен сътрудник на ДПЗ, крайнодясната партия " Лига ", съобщи, че ще внесе искане за избор на съмнение.

Засега подобен избор не е плануван, само че има огромна неустановеност към това по какъв начин ще свърши политическата рецесия, отбелязва Ройтерс.

Въпреки всичко доста хора чакат по-късно през днешния ден Конте да подаде оставка, с което ще отвори пътя за това президентът Серджо Матарела да стартира публични проучвателни съвещания с политическите партии, с цел да се види дали може да бъде формирана нова коалиция. Ако това не е допустимо, президентът ще разпусне Народното събрание.

Лидерът на партия " Лига " Матео Салвини изиска предварителни избори, три и половина години преди постоянните, убеден, че растящата му известност в социологическите изследвания ще го изведе до властта и ще прати Движение " Пет звезди " в съпротива.

Ди Майо съобщи, че депутатите от ДПЗ ще застанат зад Конте, който е професор по право без политическа принадлежност. " Всеки от нас знае, че сме от вярната страна на историята ", уточни вицепремиерът в обява във Facebook. " Лигата " ще би трябвало да дава отговор за неправилното си решение да събори всичко, предизвиквайки политическа рецесия измежду август единствено с цел да завоюва изборите ", добави той.

Вчера политически източници обявиха пред Ройтерс, че италианската опозиционна Демократическа партия е имала " положителни " първични контакти с ДПЗ по отношение на опцията да се коалират. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР