Луиджи Ди Майо, лидерът на Движение "Пет звезди" (ДПЗ), даде

...
Луиджи Ди Майо, лидерът на Движение "Пет звезди" (ДПЗ), даде
Коментари Харесай

Лидерът на Пет звезди към премиера: За мен беше чест

Луиджи Ди Майо, водачът на Движение "Пет звезди " (ДПЗ), даде през днешния ден сигнал за неизбежен завършек на съдружното ръководство в Италия с изразена от него признателност към премиера Джузепе Конте за работата му на поста, съобщи Ройтерс. "Каквото и да стане, желаех да Ви кажа, че за мен беше чест да работим дружно в това държавно управление ", сподели Ди Майо, който е и вицепремиер.

По-късно през днешния ден Конте се чака да произнесе тирада в Народното събрание, в която да отбрани свършеното от него, откакто по-малкият съдружен сътрудник на ДПЗ, крайнодясната партия "Лига ", съобщи, че ще внесе искане за избор на съмнение.

Засега подобен избор не е плануван, само че има огромна неустановеност към това по какъв начин ще свърши политическата рецесия, отбелязва Ройтерс.

Въпреки всичко доста хора чакат по-късно през днешния ден Конте да подаде оставка, с което ще отвори пътя за това президентът Серджо Матарела да стартира публични проучвателни съвещания с политическите партии, с цел да се види дали може да бъде формирана нова коалиция. Ако това не е допустимо, президентът ще разпусне Народното събрание.

Лидерът на партия "Лига " Матео Салвини изиска предварителни избори, три и половина години преди постоянните, убеден, че растящата му известност в социологическите изследвания ще го изведе до властта и ще прати Движение "Пет звезди " в съпротива.

Ди Майо съобщи, че депутатите от ДПЗ ще застанат зад Конте, който е професор по право без политическа принадлежност. "Всеки от нас знае, че сме от вярната страна на историята ", уточни вицепремиерът в обява във Facebook. "Лигата " ще би трябвало да дава отговор за неправилното си решение да събори всичко, предизвиквайки политическа рецесия измежду август единствено с цел да завоюва изборите ", добави той.

Вчера политически източници обявиха пред Ройтерс, че италианската опозиционна Демократическа партия е имала "добри " първични контакти с ДПЗ по отношение на опцията да се коалират.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР