Луиджи ди Майо и (зад него) създателят на Движението Пет

...
Луиджи ди Майо и (зад него) създателят на Движението Пет
Коментари Харесай

Италианското Движение Пет звезди уверява Макрон, че не е заплаха за ЕС


Луиджи ди Майо и (зад него) основателят на Движението " Пет звезди " Бепе Грило

Италианското Движение " Пет звезди " разгласява отворено писмо до френския президент Еманюел Макрон, в което го твърди, че не е опасност за Евросъюза, съобщи Ройтерс.

Луиджи ди Майо, водачът на придвижването, което води в изследванията преди националните избори, планувани за началото на идната година, изпрати отворено писмо до Макрон, откакто беше обявено, че френският водач е изразил терзания от антисистемните политически сили в Италия.

" Сигурен съм, че когато се опознаем по-добре, ще разберете, че нашето придвижване освен не е опасност, а и създава най-хубавите решения за доста от проблемите на Европа ", декларира Ди Майо в писмото, оповестено в блога на Движение " Пет звезди ".

По-рано тази седмица италиански медии оповестиха, че Макрон е изразил пред някогашния италиански министър председател Матео Ренци терзания от възхода на " Пет звезди " и на Северната лига, близка до френския Национален фронт, напомня Ройтерс.

В Европарламента италианското Движение " Пет звезди " е съдружник на английската партия ЮКИП, само че пробва да се дистанцира от евроскептичните партии в останалата част на блока.
Освен това партията отхвърли етикета " популистка ".

" Всъщност ние сме покрай хората, които желаят отплата и роля в смяната на страната ", прибавя Ди Майо.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР