Луиджи ди Майо и Матео Салвини Италианският президент Серджо Матарела

...
Луиджи ди Майо и Матео Салвини Италианският президент Серджо Матарела
Коментари Харесай

Лидерите на големите политически партии в Италия изразиха подкрепа за НАТО


Луиджи ди Майо и Матео Салвини

Италианският президент Серджо Матарела получи уверения от водачите на главните политически партии в цялостната им поддръжка за НАТО, откакто рецесията в Сирия извади нескрито пропуквания в обичайно прозападната позиция на Италия, съобщи Ройтерс.

Лидерите на партиите от целия политически набор показаха поддръжка за НАТО, само че наред с това обявиха, че Италия не трябва да взе участие в каквито и да било военни дейности против Сирия след обвиняванията, че силите на президента Башар Асад са атакували с токсичен газ град под контрола на бунтовниците предходната седмица.

Матарела се пробва да сформира съдружно държавно управление след изборите през март, на което не бе излъчено ясно парламентарно болшинство.

Въпреки че Италия обичайно е един от най-лоялните съдружници на Вашингтон, две от партиите, които се показаха безапелационно на изборите - крайнодясната Лига и антисистемното Движение 5 звезди, се оповестиха за стопляне на връзките с Русия.

" Потвърждавам, че желанието ни е да поддържаме близки връзки с нашите съдружници ", съобщи пред публицисти лидерът на Движение 5 звезди Луиджи ди Майо. " Ясно е обаче, че войната в Сирия няма да бъде прекъсната с военна победа, а с дипломация ", добави той.

Лидерът на Лига Матео Салвини сподели, че Италия има задължението да бъде лоялна към НАТО, само че още веднъж съобщи: " Ние сме твърдо срещу каквито и да било едностранни дейности в Сирия ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР