Луи Андерсън загуби битката с рака на 68 годиниАмериканският актьорЛуи

...
Луи Андерсън загуби битката с рака на 68 годиниАмериканският актьорЛуи
Коментари Харесай

Почина популярен американски комик, носител на наградата Еми

Луи Андерсън загуби борбата с рака на 68 години

Американският актьорЛуи Андерсън, притежател на три награди „ Еми “, комедиант и водещ, е умрял в петък заран след борба с рака, заяви Ройтерс, представена от

Андерсън бе на 68 години.

Звездата от комедийната поредност „ Баскетс “ е умрял в Лас Вегас, където е постъпил в болница по-рано през седмицата за лекуване на разпръснат В-едроклетъчен лимфом.

Андерсън е родом от Сейнт Пол, Минесота, едно от 11-те деца в фамилията. Преди да стартира кариерата си като артист, той е бил съветник на деца с проблеми. През 1981 година печели първо място на Midwest Comedy Competition и по този начин впечатлява домакина на събитието Хенри Янгман, че той го наема като сценарист.

Скоро по-късно артистът намира своето място на комедийните подиуми в цялата страна. През 1984 прави телевизионния си дебют в „ The Tonight Show “ и кариерата му потегля нагоре.

Андерсън е номиниран неведнъж за награди „ Еми “ и е отличен за ролята си на Кристин Баскетс в сериала „ Баскетс “ и с две награди „ Еми “ за анимационното шоу „ Живот с Луи “. Снима се и в игрални филми, създател е на няколко книги.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР