Луфтханза съобщи, че ще отмени над 1000 полета, голяма част

...
Луфтханза съобщи, че ще отмени над 1000 полета, голяма част
Коментари Харесай

Луфтханза отменя почти всичките си полети в сряда

Луфтханза заяви, че ще анулира над 1000 полета, огромна част от тях планувани за сряда. Причината е оповестената стачка от наземния личен състав на компанията, който упорства за по-високи заплати.

В сряда са анулирани съвсем всички полети от Франкфурт и Мюнхен

От самолетната компания прецизираха, че съвсем всички планувани за сряда полети от летищата във Франкфурт на Майн и в Мюнхен няма да излетят. Отменени са общо 678 полета от Франкфурт и 345 от Мюнхен, в това число в четвъртък и петък. Над 130 000 пасажери са наранени от решението.

От Луфтханза предизвестиха, че чакат да се стигне до проблеми и на други летища в Германия - Берлин, Бремен, Кьолн, Дюселдорф, Хамбург, Хановер и Щутгарт. Стачката се случва в миг, в който доста германци пътуват на своите летни почивки, а чужденци, живеещи във Федералната република, се връщат в родните си страни за лятото.

Синдикатите упорстват за нарастване на заплатите

Протестът, проведен от синдиката Ver.di, ще продължи от 3:45 в сряда заран до 6:00 в четвъртък заран. От Ver.di упорстват за нарастване на заплатите на 20 хиляди души наземен личен състав с 9,5%, само че не по-малко от 350 евро, в идващите 12 месеца. Стачките и проблеми с дефицита на личен състав към този момент доведоха до анулацията на хиляди полети в Европа това лято и предизикаха съществени опашки по летищата в Германия, Англия, Нидерландия и Франция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР