Луфтханза (Lufthansa) и австрийското правителство постигнаха споразумение за спасяването на

...
Луфтханза (Lufthansa) и австрийското правителство постигнаха споразумение за спасяването на
Коментари Харесай

Спасяват австрийското подразделение на Луфтханза с 600 милиона евро

Луфтханза (Lufthansa) и австрийското държавно управление реализираха съглашение за спасяването на Остриън еърлайнс (Austrian Airlines), австрийското поделение на немския авиопревозвач, с 600 милиона евро, заяви персонално австрийският канцлер Себастиан Курц, представен от ДПА.
За да преодолее последствията от рецесията, провокирана от ковид, Остриън еърлайнс ще получи 300 милиона евро държавно обезпечени банкови заеми, както и финансова инжекция от 150 милиона евро от австрийската страна. Останалите 150 милиона евро ще бъдат обезпечени от Луфтханза, прецизира Българска телеграфна агенция.
В подмяна на държавната помощ Луфтханза дава обещание да резервира Виена като основно летище за полети на дълго разстояние, по думите на Курц. Остриън еърлайнс е австрийският авиопревозвач и играе голяма роля за Виена, сподели още канцлерът. Луфтханза също се нуждае от държавна помощ. Авиокомпанията е в последния стадий от обезпечаването на избавителни 9 милиарда евро, за които немското държавно управление се разбра с европейските регулаторни управляващи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР