"Луфтханза" и германското правителство постигнаха споразумение за спасителен план от

...
"Луфтханза" и германското правителство постигнаха споразумение за спасителен план от
Коментари Харесай

Луфтханза договори с германското правителство спасителен план от 9 милиарда евро

"Луфтханза " и немското държавно управление реализираха съглашение за избавителен проект от 9 милиарда евро, съгласно който страната ще стане най-големият акционер в компанията с дял от 20 %, потвърдиха през днешния ден двете страни, представени от Франс прес.

Мерките, които би трябвало да бъдат утвърдени от Европейската комисия и от изключително общо заседание на акционерите, включват заем от 3 милиарда евро, обезпечен от Берлин, закупуване на акции за 300 милиона евро в границите на нарастване на капитала, както и инжектиране на капитал от 4,7 милиарда евро без право на глас, посочи "Луфтханза " в официално съобщение.

Министерството на стопанската система в Берлин разгласи, че държавното управление получава две места в надзорния съвет на компанията, добавя Ройтерс. Ще бъдат наложени огромни ограничавания върху заплатите на шефовете и мениджърите.

Авиокомпанията се е заела и с цели за стабилно развиване, в това число възобновяване на флотилията.

Икономическото министерство разяснява, че стабилизационният пакет отразява потребностите на "Луфтханза " и потребностите на данъкоплатците и чиновниците.

Авиокомпанията е изправена пред най-голямата финансова рецесия в историята си поради пандемията, която наложи към 90 % от самолетите й да останат на земята. В даден миг загубите й доближиха към 800 милиона евро месечно.

Акциите на Луфтханза скочиха с близо 6 на 100 след постигането на съглашение, осведоми Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР