Lufthansa Technik е готова с разширяването на базата си в

...
Lufthansa Technik е готова с разширяването на базата си в
Коментари Харесай

Lufthansa Technik превръща София в най-голямата си база за ремонт на самолети в Европа

Lufthansa Technik е подготвена с разширението въз основата си в София. Новият хангар прибавя още три индустриални линии, като по този начин общият брой на самолетите, които могат да бъдат ремонтирани по едно и също време на летище " София " става осем.

Инвестицията прави базата в България най-голямата на компанията в цяла Европа, сподели на конференция основният изпълнителен шеф на Lufthansa Technik София Даниел Хофман. А в международен мащаб единствено тази на Филипините е по-мащабна. Новото оборудване ще държи още един връх - най-голямото на Балканите без колони.

Компанията е вложила нови 40 милиона евро в разширението. То ще разкрие и още 300 работни места, уточни той. Общият брой на чиновниците доближава 1 300.

Хангарът е издигнат от българския венчър сътрудник на Lufthansa Technik - Bulgarian Airways Group, който взе участие с 24.9%.

Графикът на новите три линии към този момент е напълнен за идващите съвсем две години, уточни още Хофман. В новия хангар ще могат да бъдат ремонтирани и ширококорпусни самолети, въпреки за идващите 18 месеца да няма такава поръчка.

 Вдигат цех за елементи за Airbus край Пловдив
Вдигат цех за елементи за Airbus край Пловдив

Инвестицията е от 11 милиона евро и в началото ще бъдат наети 200 души

Базата на Lufthansa Technik в България работи от 2008 година с две индустриални линии. Скоро е било взето решение за разширение, като през 2012 година бива издигнат нов хангар с още две линии, а година по-късно е добавена и още една.

В София се инспектират и ремонтират главно самолети от фамилиите на Airbus 320 и Boeing 737. Общият брой на клиентите-авиопревозвачи, които имат контракт са 60. Основните от тях са Lufthansa, Ryanair, Qatar Airways, Austria Airways, Swiss Airways, British Airways и EasyJet.

От стъпването си в България през 2008 година компанията е вложила над 100 милиона евро в хангарите и индустриалните линии, както и в образованието на чиновници.

 Снимка 320026
Източник:

В София за Lufthansa Technik работят 1 100 души, от които съвсем всички българи (а скоро 1 300). От тях 400 са техници, а 150 спомагателен личен състав. Останалите 550 са заети с административни действия, обслужващи освен базата в София, ами и останалите по света. " Независимо за коя база по света се поръчва част, поръчката се прави от София ", даде образец Хофман.

Българската база е съумяла да извърши главен (капитален) ремонт на 750 самолета от основаването си до момента. Базовото обслужване изисква към 20 000 човекочаса, уточни още изпълнителният шеф. На най-старите две линии може да бъдат боядисвани самолети.

По време на обиколка из базата, Хофман показва и неповторима за промишлеността докинг станция, която модифицира самолетите и прибавя опция за WiFi интернет на борда. Благодарение на нея ремонтът се случва отвън хангарите, което разрешава по-голяма успеваемост.

Около половината самолети на Lufthansa към този момент са оборудвани. До средата на идващото лято с екстрата към този момент ще разполагат всички машини на компанията, както и на Eurowings, German Wings, Swiss Airways и Austria Airways. А от второто полугодие на 2018 година компанията ще стартира да предлага услугата и на други компании.

В международен мащаб Lufthansa Technik работи с над 800 клиента. През 2016 година има 5.144 милиарда евро доходи.

 Снимка 320024
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР