Lufthansa отчете оперативна загуба от €336 милиона за първите три

...
Lufthansa отчете оперативна загуба от €336 милиона за първите три
Коментари Харесай

Скъпото гориво и свръхкапацитетът донесоха загуба за Lufthansa

Lufthansa регистрира оперативна загуба от €336 милиона за първите три месеца на годината, частично и поради по-скъпите горива и свръхкапацитета в Европа. Акциите на немския транспортьор поевтиняха с 5 % в утринната търговия, предава Reuters.

Най-голямата самолетна компания в Германия заяви, че разноските ѝ за гориво са се нараснали с €202 милиона. В същото време приходите от дъщерните сдружения, в това число SWISS, Austrian Airlines и бюджетните Eurowings, са намалели доста.

Година по-рано Lufthansa регистрира оперативна облага от €52 милиона, само че тогава компанията съумя да завоюва повече пасажери, посредством и на банкрута на Air Berlin.

Европейските самолетни компании се борят с прекомерно огромен брой самолети и високи разноски. Британската EasyJet съобщи, че чака $360 милиона загуба за шестте месеца до края на март. Исландската WOW air пък спря работа.

Lufthansa заяви, че чака възобновяване на приходите през второто тримесечие и резервира прогнозата за оперативна облага за цялата година с марж сред 6,5 и 8 %.
 Lufthansa съди пасажер, тъй като си изпуснал полета
Lufthansa съди пасажер, тъй като си изпуснал полета

И по този начин си икономисал 2000 евро
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР