Lufthansa е с нов облик, в който тъмносиньото се превръща

...
Lufthansa е с нов облик, в който тъмносиньото се превръща
Коментари Харесай

Lufthansa с нов дизайн на марката

Lufthansa е с нов образ, в който тъмносиньото се трансформира във водещия цвят на марката, а жълтото става акцент с нова и значима роля  – на ориентиращ и характерен знак. Занапред цветът ще попада и на всяка бордна карта и всяко летищно гише на Lufthansa, оповестяват от компанията

Най-забележимата смяна е новият образ на самолетите на компанията -  Boeing 747- 8 и Airbus A321 показан пред повече от 3000 посетители във Франкфурт и Мюнхен на специфични събития предходната седмица.

„ Lufthansa се промени и в този момент е по-съвременна и сполучлива от всеки път. Отсега нататък това ще бъде видно за всички посредством новия дизайн “, разяснява Карстен Шпор, основен изпълнителен шеф на Deutsche Lufthansa AG. „ Жеравът постоянно ни е съпътствал и е безспорен знак за многообещаващото бъдеще на Lufthansa. И до през днешния ден той е знак на най-високо качество, чудесно обслужване, професионализъм в авиацията, надеждност, нововъведение и доверие. “

Дигитализацията и изменящите се условия на клиентите ни накараха да осъзнаем, че би трябвало да модернизираме външния тип на самолетите си, с цел да бъдем в унисон с времето, разяснява Шпор.  Компанията всяка година влага 2 милиарда евро в нови самолети с невисок разход на гориво. Първокласните услуги на борда и на земята дават отговор на самостоятелните условия на клиентите. Lufthansa беше удостоена с платинената премия от Международната асоциация за въздушен превоз (IATA) за новите си цифрови услуги и стана първата и единствена авиолиния в Европа, получила петата звезда от Skytrax. Въвеждането на нова бизнес класа с новия Boeing 777-9 в границите на две години е доказателство, че стремежът към модернизиране ще продължи и в бъдеще.

" По случай 100-годишния празник на жерава преработихме всеки подробност от дизайна, с цел да отговорим на условията на цифровата ера. Новият образ на Lufthansa придава на всеки детайл нова и съвременна нотка, с цел да укрепи въздействието му. Дизайнерите сметнаха за извънредно значимо да вземат неповторимия дизайн на Lufthansa марката и да го пренесат в бъдещето. ", споделя още основният изпълнителен шеф на Deutsche Lufthansa AG.

Традицията среща бъдещето

Жеравът, направен преди тъкмо 100 години от графичния актьор Ото Фирле – ясно характерен знак в небето, остава главната емблема на авиолинията. В бъдеще той ще бъде по-деликатен и в естетика с цифровия свят. По-тънкият кръг прави жерава по-елегантен и по-ясно видим, оставяйки му повече пространство. Като цяло комерсиалната марка ще стане по-ефирна и елегантна.

Добре познатата синьо-жълта цветова композиция на Lufthansa също ще бъде непокътната, само че потреблението на главните цветове ще се промени. Специално създаденото за Lufthansa синьо е малко по-тъмно, по-елегантно и се трансформира във водещия цвят на марката. То символизира надеждност, бистрота и високи полезности.

След 30 години самолетите на Lufthansa последователно получават нов образ. Разработването на дизайна беше комплициран развой, в който бяха ангажирани доста специалисти. Новият дизайн на самолетите бе приключен след задълбочени предварителни изследвания и повече от 800 дизайна и самобитни цветови разработки в лабораторията. В отговор на обещанието на авиолинията за високо качество, в идващите няколко десетилетия синият цвят ще господства в небето и на международните летища.

Вътре в самолета гостите ще виждат осъвременения дизайн на униформите на екипажа в новите им, най-често жълти, аксесоари. Занапред с новия дизайн ще бъдат и продуктите на борда като принадлежности за хранене, комплекти с такъми, одеяла и калъфки за възглавници. През идните две години ще бъдат сменени към 160 милиона продукта.

Едно от значимите провокации при смяната на дизайна беше да отговорим на условията на цифровия свят – през днешния ден и на следващия ден. Освен усъвършенстването на жерава в унисон с новите механически условия, Lufthansa особено създаде собствен личен шрифт, който да бъде елементарно четим на мобилни устройства и смарт часовници.

Нова акция на марката

Откритост и ученолюбивост – въвеждането на новата марка Lufthansa бележи начало и на новата акция #SayYesToTheWorld. Тя провокира обичайните схващания и стандартите. Lufthansa отваря прозореца към света за всички откриватели. Със жанр, упоритост и качество. С схващане към всеки. Отговорни и надеждни.

Нов дизайн и за Lufthansa Group

Имиджът на марката Lufthansa Group също е осъвременен. Новото лого към този момент не включва жерава и е напълно с основни букви. Така ще бъде регистрирано огромното многообразие от марки в групата, придавайки образна индиферентност на всички компании. Новоразработеният шрифт на Lufthansa внушава непреходност и самостоятелност. Главните букви са съществена характерност на новия дизайн на компанията.
Новото синьо на Lufthansa е и новият главен цвят на Lufthansa Group. Бялото основава чувство за лекост и самостоятелност. Жълтото приключва палитрата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР