Лудогорец загуби трети пореден мач като гост в евротурнирите и

...
Лудогорец загуби трети пореден мач като гост в евротурнирите и
Коментари Харесай

Лудогорец падна от Астана и ще има тежък реванш в Разград

Лудогорец загуби трети следващ мач като посетител в евротурнирите и падна от казахстанския Астана с 1:2 в първи мач от третия прелиминарен кръг на Лига Европа. Така българският първенец ще има да заличава гол пасив след седмица в Разград, в случай че желае да стигне до плейофа за класиране в групите на Лига Европа.
Прочетете още
В самото начало на срещата Русо сгреши съдбовно централният бранител на разградчани опитва да почисти атрактивно с пета центриране отляво, само че се размина с топката и тя попадна в непокрития Вороговски. Последва шут от 7-8 метра в напречната греда.

Последва и изстрел на Аймбетов, само че около вратата. 

Силното начало на Астана продължи с удар, който затрудни Падт, само че стражът на българския първенец мазета с крайник. 

Българският първенец отговори уместно секунди по-късно, когато Десподов залъга добре отляво бранител на противника и центрира. Последва съществено безредие, след което Лудогорец умерено можеше да открие резултата, само че Чондрич избави насрещен удар от 6-7 метра на Фон Витри.

В 23-ата минута Текпетей приключи с шут от двайсетина метра добра композиция на " орлите ", който излезе в навън.

В 34-та минута Лудогорец откри, откакто Десподов центрира от фаул, а Сонко Сундберг съумя да засече с глава и да осъществя - 0:1.

В 40-та минута Астана изравни по безусловно еднакъв метод. Лончар центрира от фаул, а Зарко Томашевич засече с глава и изравни - 1:1. 

В 53-та минута Лудогорец позволи цялостен поврат, откакто Александър Марочкин засече с глава центриране на Ованесян и вкара за 2:1.

В 60-та минута след груба неточност на Русо Астана можеше да усили преднината си. След центрира към Дарбо той не съумя да уцели опразнената врата на метър от голлинията. 

В 71-ата минута Лудогорец бе доста близо да изравни. Секо стреля от упор с глава след центриране на Русо отдясно, само че Чондрич съумя да избие.

Последваха два следващи удара към Падт, който избави. 

В 81-ата минута Астана пропусна поредна опция. Русо още веднъж остави човек зад тила си и единствено отличната интервенция на Падт предотврати попадение. Малко преди този момент испанецът почисти топката в гърба на съперник в дребното наказателно поле, само че този път шансът го покри да не стане провинен за още един гол на Астана.

Реваншът е идващият четвъртък в Разград, а за българския първенец следва в неделя дерби против ЦСКА също като хазаин. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР