Лудогорец загуби с 0:1 гостуването си срещу Цървена звезда в

...
Лудогорец загуби с 0:1 гостуването си срещу Цървена звезда в
Коментари Харесай

"Лудогорец" се размина и с цел №3 в Европа

" Лудогорец " загуби с 0:1 гостуването си против " Цървена звезда " в група F на Лига Европа и на процедура завърши присъединяване си в евротурнирите за този сезон. За българския първенец остана единствено един мач от груповата фаза, само че той е към този момент протоколен.

Разградчани се нуждаеха от победи в последните си два дуела, с цел да се надяват да се класират на третото място в групата си, което да им даде право да вземат участие в елиминациите на идващия по мощ шампионат - Лига на конференцията. Но отборът се провали още в първия си мач. При това без да покрие с нищо огромните си упоритости и самочувствие.

Така тимът се провали и в третата сложена цел в Европа този сезон - утешително място в Лига на конференцията, откакто преди този момент не съумя да се класира за групите в Шампионската лига, а сетне не съумя и в другата си задача - място в плейофите на Лига Европа.

На стадион " Райко Митич " (известен като " Мала Маракана " ) в Белград имаше един тим, който контролираше мача - " Цървена звезда ". Имаше и тим, който не можа да отвърне с настъпателност, камо ли да сътвори рискови голови положения.

В 67-ата мин. неточност на централните халфове на " Лудогорец " разреши на черногореца Мирко Иванич да остане непокрит на към 25 метра от вратата на Серджио Падт и с хубав шут да прати топката под сглобката - 1:0. При красивия удар нидерландският вратар не беше задоволително добре позициониран. До края на мача " Лудогорец " трябваше да отвърне с експанзия и да сътвори положения, само че не стори нищо от това.

В последна сметка българският отбор остана на последно място в групата единствено с 1 точка от 5 мача. " Цървена звезда " води с 10 т., а " Мидтиланд " завоюва с 3:2 като хазаин против " Брага " и събра 8 т., единствено с 1 т. по-малко от португалския отбор. В последния кръг " Лудогорец " посреща " Мидтиланд " на 9 декември като ще играе единствено за авторитет, до момента в който датският отбор ще преследва победа, с цел да се пребори за второто място, даващо право за елиминациите в Лига Европа.

След мача и.д. треньор на " Лудогорец " Станислав Генчев сподели: " Това бе мач, който беше извънредно равносилен без съвсем никакви голови положения пред двете порти. Не беше мач, който заслужавахме да загубим. Случва се да се получи такава неточност в средата на терена (б.ред. - при попадението на Иванич). Изпълнението беше прекомерно положително. Голът беше от висока класа ".

Наставникът на " Цървена звезда " Деян Станкович пък разяснява: " Много съм удовлетворен. Честито на момчетата, които извършиха всичко, което се искаше от тях. На терена бе същинска битка. Играхме добре. " Лудогорец " също има отличен тим. Играят доста сериозен футбол. Пожелавам им триумф! ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР