Лудогорец загуби с 0:1 домакинството си на Реал Бетис в

...
Лудогорец загуби с 0:1 домакинството си на Реал Бетис в
Коментари Харесай

Лудогорец надигра Бетис и след куп изпуснати възможност загуби

Лудогорец загуби с 0:1 семейството си на Реал Бетис в мач от група С на Лига Европа игран късно нощес. Така второто място в групата ще се реши в директен двубой сред Рома и Лудогорец на 3 ноември в италианската столица.

Единственото попадение в мача сред Реал Бетис и Лудогорец осъществя международният първенец с Франция за 2018 година Набил Фекир. „ Орлите “ играха доста мощно, изключително през първото полувреме. Статистиката изрично е в интерес на първенците, като гостите означиха гол с единствения си удар във вратата.

Анте Шимунда направи няколко промени в своя състав. Титулярно място за пръв път в Европа получи бразилският халф Педро Нареси, който бе предпочетен пред Мануел Шоу. Игор Тиаго поведе офанзивата за сметка на Матиас Тисера, а Сисиньо бе определен за ляв бек вместо Дени Групер.

Легендата на испанците Хоакин ги поведе с капитанската лента. На нея бе ликът на Трифон Иванов, който игра на „ Бенито Вилямарин “ при започване на 90-те. Титуляр беше и испанският национал Серхио Каналес.

Лудогорец направи първата си добра офанзива още в 3-ата минута. Текпетей проби отдясно и върна малко обратно за Рик Джонатан. Бразилецът от безспорна чиста позиция стреля неприятно, а за всеки случай Клаудио Браво мазета в корнер. След неговото осъществяване Антон Недялков стреля право в ръцете на чилийския пазач. Последва нова добра офанзива на Лудогорец. Преди Каули се откри пространство да бие, само че го стори не задоволително мощно и не затрудни Браво. В 11-ата минута Текпетей подаде изострен пас за Каули, който въпреки и на чиста позиция, не съумя да стигне до топката. Последва още една акция на Каули, който обаче вместо да подаде към непокрит собствен съотборник, опитва чудноват удар, който не откри задачата. В 22-ата минута Клаудио Браво още веднъж сподели класата си. Този път след прекрасен удар по земя на Игор Тиаго.

В 26-ата минута, след спор за висока топка със Сисиньо, капитанът на Бетис Хоакин се строполи на земята. Той се контузи и бе заменен от Луиз Енрике. След половин час игра Лудогорец направи нова добра офанзива. В нея отново бяха забъркани Каули и Тектепей, само че ударът на ганаеца не бе прецизен, въпреки и да мина близо. Последва доста бързо нахлуване отляво, като бързи подавания размениха Рик и Каули, последва пас към Игор Тиаго, само че бранител на Бетис основно мазета. В 40-ата минута Тиаго избяга от отбраната и напредна, бразилецът се зачуди дали да подава или бие, в последна сметка опита пас за Текпетей, само че Хуан Миранда с блестящ шпагат мазета.

За първата част може да се заключи, че Лудогорец сподели чудесно лице и надигра своя прославен противник, като насочи 9 удара, като 4 от тях бяха точни, само че Клаудио Браво бе неизпълним.

На почивката в игра за Бетис влезе международният първенец Набил Фекир, който смени отбранителния халф Акуку с крило, което ясно показваше желанието на Мануел Пелегрини да промени нещо в играта на своя отбор, което се и получи. В 52 -ата минута Лудогорец изиска дузпа за нарушаване против Рик Джонатан, само че такава не бе отсъдена, защото съгласно съдията контактът с футболист на испанците не бе задоволителен да се уточни бялата точка.

В 56-ата минута Бетис поведе. След осъществяване на тъч топката доближи до Луиз Енрике. Той даде пас без да гледа към Набил Фекир, Аслак вон Витри покри засадата, а Фекир надигра Оливие Вердон и без проблеми откри резултата. До края на мача Лудогорец опита да върне попадението, само че чисти голови положения липсваха. Така второто място в група С на Лига Европа ще се реши на 3 ноември на „ Олимпико “ в Рим.

За отбелязване е фактът, че в игра за първия отбор на разградчани се завърна Клод Гонсалвеш, който се възстановяваше от интервенция.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР