Лудогорец загуби първия си двубой е европейските турнири за този

...
Лудогорец загуби първия си двубой е европейските турнири за този
Коментари Харесай

"Лудогорец" започна с фалстарт в Шампионската лига

" Лудогорец " загуби първия си дуел е европейските шампионати за този сезон, като отстъпи с 1:2 на литовския " Жалгирис ". Българският първенец, като направи един от най-слабите си мачове в европейските шампионати, като даже имаше шанс, че не получи повече голове.

Разградчани поведоха в 18-ата минута посредством Анисе, само че голът не беше плод на по-добри дейности от българския отбор.

В заключителните 15 минути от дуела " Лудогорец " позволи цялостен поврат след голове на някогашния състезател на ЦСКА Нюаджи и Куклис.

Треньорът на " Лудогорец " Георги Дерменджиев не пое опасности и остави капитана Светослав Дяков на аварийна пейка, откакто халфът дълго време лекуваше травма.

Сред титулярите не попадна и Клаудиу Кешеру, а вместо него офанзивата водеше Джонатан Кафу.

Българският първенец стартира дуела със самочувствие, като футболистите на Георги Дерменджиев действаха високо изнесени в половината на литовския си противник.

Високата линия на отбраната обаче създаваше и рисковани моменти пред вратаря Ренан, като всяка изритана топка напред довеждаше до неуверени дейности на разградчани.

При една такава обстановка в 12-ата минута Шернас излезе на стрелкова позиция, само че трансферира както Ренан, по този начин и вратата.

" Лудогорец " откри резултата при първата си скоростна офанзива. Анисе се оказа най-отпред при бърза контраофанзива на разградчани и без проблем преодоля вратарят Виткаускас – 1:0!

Проблемите на българския първенец не стопираха без значение от гола. В 25-ата минута като по знамение Шернас не изравни. Той получи топката на празна врата, на половин метър от голлинията, само че някак откри метод да не вкара гол.

През втората част обстановката не се промени изключително – " Лудогорец " действаше прибързано и не изключително съсредоточено, и непрекъснато оставяше противника да основава голови положения.

За българския първенец най-изгодната обстановка беше на сметката на Джонатан Кафу в 66-ата минута. Бразилецът се освободи по отличен метод, само че стреля неопределено на 6-7 метра от вратата.

Играта на " Лудогорец " не се усъвършенства, а футболистите не си взеха записка от огромния брой положения пред личната им врата.

В 77-ата минута разумното се случи и след купищата пропуски, " Жалгирис " вкара. Бившият състезател на ЦСКА Серж Нюаджи получи прекрасен пас от Шернас и от няколко метра простреля Ренан.

В минутите до края Дерменджиев се опита да ограничи вредите и пусна още един бранител на терена, в лицето на Игор Пластун.

И това обаче не свърши работа, откакто в 85-ата минута още веднъж Нюаджи излезе на напред във времето. Крилото преодоля обикновено Натанаел, върна за Куклис, а халфът с топовен удар изведе " Жалгирис " напред.

В различен мач с българско присъединяване в шампионата, " Астана ", воден от Станимир Стоилов победи с 1:0 като посетител латвийския " Спартакс " (Юрмала).

С триумфа казахстанците направиха сериозна крачка към продължение напред. Единственото попадение осъществя Патрик Твумаси в 73-ата минута от директен свободен удар.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР