Лудогорец тръгна твърде лошо в Шампионската лига. На старта на

...
Лудогорец тръгна твърде лошо в Шампионската лига. На старта на
Коментари Харесай

Фаулстарт за Лудогорец

Лудогорец потегли прекомерно неприятно в Шампионската лига. На старта на квалификациите " орлите " паднаха при гостуването на Ференцварош с 1:2 и имат сложна задача на реванша в Разград след седмица. Пред въодушевена 20-хилядна аудитория " орлите " бяха надиграни от " маджарите " и справедливо отстъпиха. Така те във втора поредна година изгубиха при посещение на унгарския първенец. Преди година те паднаха с 0:1 от МОЛ Види и отпаднаха.
" На Групама Арена " разградчани позволиха нигериецът Токмак Нгуен (6) да простреля вратаря им Пламен Илиев рано, само че полякът Якуб Швиерчок (31) изравни. И през втората част унгарците бяха по-добри и справедливо още веднъж поведоха с гол на украинеца Олександър Зубков (64).
След попадението му " орлите " пропуснаха няколко положителни благоприятни условия да стигнат до равенството. В реванша на 17 юли българите се нуждаят от победа с 1:0 или с 2 гола разлика. Ако отпадне от Шампионската лига, Лудогорец продължава във II прелиминарен кръг на Лига Европа, където ще срещне по-добрия от Марибор (Слвн) и Валур (Исл). Крайният победител пък ще продължи против по-лесен противник - спечелилия сред Дюделанж (Люкс) и Валета (Малта), които приключиха 2:2 в първия мач.
" В един миг - необяснимо за какво, им дадохме самодейността. Говоря за началото на второто полувреме, до момента в който отново ни вкараха гол. Като цяло нелош мач. Имаме известни недостатъци. В съпоставяне с предходния мач против Локо Пд бяхме по-добре в отбранителен проект. В офанзива имахме заостреност и положения. Мачът е отворен. Ференцварош победи, само че в Разград ще създадем всичко допустимо да ги отстраняваме. Ще търсим по-изразителна победа, тъй като в случай че ни вкарат гол, ще бъде по-сложно. Убеден съм, че в Разград ще вземем нужното. Искам да сме по-концентрирани в обстановките, които сътворяваме. Иска ми се да играем по-добре в отбранителен проект ", сподели треньорът Стойчо Стоев.
" Не заслужавахме да загубим. Направихме го по доверчив метод. Равностоен мач, в който имахме по-добрите положения. Не сме си свършили работата. Не съм удовлетворен от този резултат, макар че вкарахме гол. Смятам, че сме по-добрият тим. Шансовете ни са равни. Сигурен съм, че в Разград ще победим. Първите мачове, изключително в Европа, са доста сложни. Не считам, че атмосферата ни е повлияла. Стана прекрасен мач, само че не ни устройва резултата. Доста ще би трябвало на Лудогорец, с цел да се стикова. Има футболисти, които от много време са в тима, много са дали и много ще дадат. Но ще би трябвало време. Трябва да влизаме във форма. Характерът на този тим е огромен, с много мощни футболисти, огромни мъже. Ще създадем всичко допустимо да отстраним противника ", закани се капитанът Светльо Дяков.
" Нека не бързаме да се радваме, тъй като това беше подготовка за втория мач, който ще ни даде крайния отговор. И двата тима резервираха шансове за реванша. Радвам се, че имаме по-добра визия за съперника в този момент. Мисля, че те ще се трансформират някак, ще трансформират някои неща за втората среща, само че към този момент се познаваме много по-добре и двата тима ", сподели украинският треньор на Ференцварош Серхий Ребров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР