Лудогорец стартира участието си в турнира Лига Европа с домакинско

...
Лудогорец стартира участието си в турнира Лига Европа с домакинско
Коментари Харесай

Лудогорец не издържа срещу Байер

" Лудогорец " започва присъединяване си в шампионата Лига Европа с домакинско проваляне от немския " Байер " (Леверкузен) с 2:3. Разградчани стартираха мача по най-хубавия вероятен метод и след половин час игра водеха с 2:0 с головете на Кешеру и Марселиньо. По-свежият и устойчив тим на гостите обаче направи поврат и стигна до победа с 2:3. Два гола вкара 19-годишният Кай Хаверц.

Единственият тим до през днешния ден, който беше вкарвал три гола на " Лудоголец " на неговия стадион, беше Милан, който напролет на тази година победи с 3:0 в елиминациите на същия шампионат.

Двата тима се вкопчиха крепко от първата минута на мача, а съвсем незабавно след началото Кай Хаверц стреля, само че неопределено. В 8-ата минута резултатът беше открит от Клаудиу Кешеру, който вкара с левия крайник от свободен удар. Нарушението беше извоювано от Сисиньо, който нахлу по фланга, влезе във вътрешността към центъра и беше фаулиран от Вендел. Топката влезе доста покрай гредата и беше неудолна за вратаря Храдецки.

В 16-ата минута Лудоголец сътвори нова добра офанзива посредством Натанаел и Вандерсон, при която полузащитникът извади добре топката от аутлинията, само че Коор внимаваше и почисти. В идващите минути напрежението се придвижи пред вратата на Ренан. В 23-ата минута даже крилото Лукоки се намеси по праволинеен метод. Хаверц замахваше от границата на наказателното поле и може би щеше да означи, в случай че не се беше втурнал Лукоки.

Само след още 4 минути шансът отново беше на страната на българските първенци. Вендел извади топката на дъгата, където Бранд остана самичък. Той прати топката в наказателното поле, само че трима негови съотборници пред празната врата не реагираха.

В 31-ата минута обаче Лудогорец поведе с 2:0 с доста красива, ефикасна и технична офанзива. Бендер загуби топката лековато от Кешерю, който подаде на Вандерсон. Вандерсон се стрелна напред, преодоля Вайзер и върна на Марселиньо, който от 7-8 метра на празна врата не сбърка- 2:0.

В 38-ата минута германците върнаха едно попадение и поради неприятното изчистване на българския тим. Бразилецът Вендел откри Бранд пред границата на пеналта, чийто удар блокиран. Отскочилата топка отиде при намиращия се много по-встрани Хаверц, който потегли леко във вътрешността и със мощния си ляв крайник откри междина в защитата. Изстрелът му по тревата беше прекомерно мощен, а и Ренан видя прекомерно късно топката.

Началото на второто полувреме беше за гостите, които потеглиха дейна да търсят втори гол. В 51-ата минута Юлиан Бранд от сложна позиция откри метод да подаде около двама играчи на Лудогорец за Хаверц. 19-годишният нападател стреля до шпагата на Моци, само че Ренан внимаваше и първо мазета топката високо, след което притича и я улови. В 59-ата минута Доминик Коор се размина с гол, а след него и резервата Фоланд пропусна. Но в 63-ата минута Исаак Телин към този момент нямаше по какъв начин да пропусне от 3 метра. Той се разписа след избита топка от Ренан, който с една ръка избави удара от ляво на влезлия на скорост Юлиан Бранд.

Гостите стигнаха до цялостен поврат единствено след още 6 минути с второто попадение на Кай Хаверц. Грешка на Марселиньо в средата на терена остави голямо пространство сред централната линия и наказателното поле. Германците преодоляха тази част доста бързо, а Хаверц на границата на наказателното поле сподели превъзходен надзор. Той си реалокира топката на десния крайник, откакто литна Моци, и с мощен изстрел я прати в горния ляв ъгъл на Ренан.

В 75-ата минута Антон Недялков нацели гредата след центриране на Вандерсон от корнер. И самата офанзива, довела до корнера, беше доста добра. Кешеру подаде на Вандерсон, който му върна, а румънецът безусловно от аутлинията опита да прокара топката под Храдецки.

" Лудогорец " - " Байер " (Леверкузен)  2:3

1:0 Клаудиу Кешерю 8

2:0 Марселиньо 31

2:1 Кай Хаверц 38

2:2 Исаак Телин 63

2:3 Кай Хаверц 69

" Лудогорец ": Ренан дос Сантос, Сисиньо, Козмин Моци, Антон Недялков, Натанаел, Светослав Дяков (76- Яцек Горалски), Вандерсон, Джоди Лукоки, Марселиньо (82- Жуниор Брандао), Густаво Кампаняро, Клаудиу Кешеру

" Байер " (Леверкузен): Лукас Храдецки, Вендел, Александър Драгович, Джонатан Та, Мичел Вайзер, Кай Хаверц, Доминик Коор, Ларс Бендер (72- Леон Бейли), Юлиан Бранд, Пауло Енрике Фильо-Паулиньо (46- Кевин Фоланд), Исаак Кисе Телин (90+1- Лукас Аларио)
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР