Лудогорец стартира сезона в Първа лига с минимална победа 1:0

...
Лудогорец стартира сезона в Първа лига с минимална победа 1:0
Коментари Харесай

"Лудогорец" започна защитата на титлата с колеблива игра и минимална победа

Лудогорец " започва сезона в Първа лига с минимална победа 1:0 над гостуващия " Етър ". Седемкратният първенец стигна до триумфа с гол на Вандерсон още в третата минута, само че в огромни интервали от мача не впечатли с представянето си.

През първата част " Лудогорец " действаше със самочувствие и имаше доста положения пред вратата на " Етър ", само че след почивката трябваше повече да се пази, а в офанзива играеше еднакво.

Главният управител на " Лудогорец " Пауло Аутуори употребява огромна част от футболистите, които играха в двете срещи с " Крусейдърс " в квалификациите на Шампионската лига.

Двубоят стартира чудесно за българския първенец, който откри резултата още в третата минута. Нападателите в зелено се възползваха от неточност на гостите при изнасянето на топката. Лукас Саша подаде на Вандерсон и той с компактен удар по диагонала съумя да се разпише във вратата на Христо Иванов.

Въпреки че получи ранен гол отборът от Велико Търново остана добре групиран в половината си и даде самодейността на домакините. " Етър " чакаше своите шансове на контраофанзива, само че до почивката нямаше чисто голово състояние.

За " Лудогорец " с пропуск се регистрира Клаудиу Кешеру, само че топката мина над гредата.

През втората част домакините продължиха да бъдат по-активни и в първите 10 минути пропуснаха с лека ръка няколко положителни благоприятни условия да решат рано дуела. Вандерсон можеше да вкара втори гол, само че стреля доста неопределено с левия крайник, останал едвам на към 5-6 метра от вратата.

Марселиньо също можеше да се разпише, като съумя самичък да си сътвори опция. Халфът напредна от своята половина, елиминирайки опит на " Етър " за преса, единствено с едно завъртане. Накрая обаче ударът му беше неакуратен и слаб.


© LAP.bg

След излизането на Марселиньо в 63-ата минута " Лудогорец " стартира да работи прекомерно еднакво. Домакините заложиха на центрирания към резервата Якуб Шверчок и Кешеру, само че те не носеха никаква заплаха.

В заключителните минути даже " Етър " беше тимът, който държеше повече топката и се настани в полето на домакините. Виолетовите от Велико Търново обаче демонстрираха липса на централизация във значимите моменти.

Гостите стигнаха до два удара от фаул посредством Иван Стоянов и резервата Велко Батрович, само че при първия топката срещна стената, а при втория Ренан се намеси.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР