Лудогорец спечели за четвърти път Суперкупата на България по футбол.

...
Лудогорец спечели за четвърти път Суперкупата на България по футбол.
Коментари Харесай

Лудогорец с четвърта Суперкупа на България

Лудогорец завоюва за четвърти път Суперкупата на България по футбол. Шампионите от Разград победиха с 2:0 носителите на Купата на страната Локомотив (Пловдив) в мач игран на Националния стадион " Васил Левски ".

Мавис Чибота откри резултата още в 3-та минута след асистенция на Клаудиу Кешеру. Последваха равностойни минути, в които и двата тима имаха своите шансове, като „ смърфовете " не се тормозиха от неприятното начало и пробваха на собствен ред да затруднят Пламен Илиев. До смяна в резултата обаче не се стигна до края на първата част и разградчани се отдръпнаха на отмора с гол задатък.

През второто полувреме първенецът на България, и носителят на Купата на страната търсеха попадението. До такова в последна сметка стигна отборът от Разград в добавено време посредством Джоди Лукоки, който получи асистенция от голмайстора за първото попадение Чибота.

Така възпитаниците на Стойчо Стоев се поздравиха със своята четвърта Суперкупа на България - една повече от Левски и еднакъв брой с ЦСКА-София.

Двубоят с Локомотив бе повтаряне на финала от 2012, когато на стадион „ Лазур " „ зелените " завоюваха с 3:1. Последваха още три трофея - през 2014 (3:1 с Ботев (Пд)), 2018 (1:0 със Славия) и 2019 (2:0 с Локомотив (Пд)).
За осемкратния първенец на България следва посещение на унгарския Ференцварош от първия квалификационен кръг на Шампионска лига на 10 юли от 21:00 часа, а по същото време три дни по-късно отборът стартира новата акция в Първа лига с домакинство на новака Царско село.

За носителя на Купата на България първият дуел от новия сезон е аудиенция на Черно море на 14 юли.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР