Лудогорец ще играе в Лига Европа и напролет, след като

...
Лудогорец ще играе в Лига Европа и напролет, след като
Коментари Харесай

"Лудогорец" изпусна да победи "Ференцварош", но продължи напред в Лига Европа

" Лудогорец " ще играе в Лига Европа и през пролетта, откакто се класира за 1/16-финалите в шампионата. Българският първенец приключи наедно с " Ференцварош " 1:1 на своя стадион, само че това се оказа задоволително в дуела за второто място в група Н.

Джоди Лукоки беше прецизен в 24-ата минута за " Лудогорец ", а " Ференцварош " вкара в петата минута на добавеното време посредством Сихневич.

Българският отбор беше по-съсредоточен в предни позиции, като имаше и шанс. През първата част " Ференцварош " не получи дузпа, а също така удари и греда.

" Лудогорец " приключва груповата фаза с осем точки от две победи, две равенства и две загуби. Като водач в групата приключва " Еспаньол ".

Българският отличник продължи серията си без победа, която се усили до четири срещи. Също по този начин пропусна да победи за повторно " Ференцварош " в групата, откакто реализира погром 3:0 в Будапеща. Срещата беше общо четвърта сред двата отбора в границите на шест месеца, като те играха и в квалификациите на Шампионската лига.

За четвърти път в историята си " Лудогорец " ще играе в елиминациите на Лига Европа. Единственият път, в който отборът от Разград преодоля 1/16-финалите беше през сезон 2013-14, когато игра осминафинал. През предишния сезон отборът не съумя да преодолее групата си.

Жребият за етапа на директните елиминации е в понеделник 16 декември, а мачовете са на 20 и 27 февруари 2020 година

В началните минути отборът на Станислав Генчев стартира стъписано. В дейностите на футболистите по терена се забелязваше брак и множеството подавания бяха неверни. Българският първенец заложи на нормалната си игра с дълготрайно задържане на топката, до момента в който унгарците действаха на контраатаки и използваха по-дълги подавания.

След 15-ата минута темпото стана по-високо двата отбора си размениха по една рискова офанзива. Веднъж Лукоки беше изведен против вратаря на унгарците, само че беше в състояние на засада.

В 20-ата минута гостите от Будапеща имаха искания за дузпа, откакто топката срещна ръката на Сисиньо. След центриране отдясно Исаел засече, пробвайки да насочи удар от въздуха, само че топката се отби в дясната ръка на Сисиньо, която даже беше високо вдигната.


© Reuters

Реферът Матей Юг обаче даде сигнал за корнер и не почете претенциите на " Ференцварош ".

Само четири минути по-късно " Лудогорец " съумя да поведе, наказвайки неточност на противника.

Кешеру открадна топката в центъра на терена и я върна обратно към Баджи. Сенегалецът бързо подаде към Марселиньо, който без забавяване се завъртя и изведе в отлична позиция, влизащият на скорост Лукоки.

Крилото технично копна топката, с цел да трансферира унгарския вратар Дибус, с което откри - 1:0.


© Reuters

Попадението на Лукоки се оказа и гол №130 за " Лудогорец " в европейските шампионати в 88-ия дуел на отбора.

След попадението " Лудогорец " се прибра в своята половина и заложи на по-предпазливи дейности. Футболистите на Станислав Генчев обаче пуснаха протовника си прекомерно близо до своята врата и " Ференцварош " наложи напън.

В 37-ата минута българският първенец имаше шанс, откакто удар на Ейбрахам Фримпонг от пет метра срещна страничния дирек. Това се случи при безредие след корнер, като отбраната в зелено не съумя да се провежда.

През втората част българският отбор продължи да бъде деен, изключително в първите 10 минути, когато имаше изрично преимущество. И трите удара от българските играчи обаче даже не бяха в очертанията на вратата на " Ференцварош ".


© Reuters

След 60-ата минута " Лудогорец " стана по-предпазлив и се стараеше да убива темпото. Халфовете на българския първенец Анисе и Баджи се спряваха чудесно и спираха офанзивите на унгарския отбор. Първият случай, в който " Лудогорец " се пропука беше в 68-ата минута. Исаел беше изтърван в наказателното поле, само че ударът му мина настрана от задачата.

Именно бразилецът беше най-опасният футболист на унгарците. В 82-ата минута негов изстрел от към 22 метра беше избавен от Пламен Илиев.

До края на дуела " Лудогорец " не позволи нови рискове пред своята врата. На терена се появи и капитанът Светослав Дяков, който имаше задача да уплътни центъра на терена.

Вместо това в 90-ата минута Марселиньо пропусна отличен късмет да направи успеха на " Лудогорец " по-категорична. След подаване на Мавис Чибота той реши да работи технично и да трансферира вратаря, което се оказа неточност, откакто топката беше избита от голлинията.

В добавеното време " Ференцварош " се възползва и наказа неточност на българската отбрана, като резерваха Сихневич вкара с глава. Защитата изпусна високия нападател, а Пламен Илиев беше трансфериран, кат излезе неразчетено.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР