Лудогорец се завърна подобаващо на победния път с гръмка победа

...
Лудогорец се завърна подобаващо на победния път с гръмка победа
Коментари Харесай

С красиви голове Лудогорец се разправи със Славия

Лудогорец се завърна уместно на победния път с гръмка победа посред Разград. “Орлите” се постановиха с 4:1 над Славия в първия си мач след подновяването на Първа лига. Клаудио Кешеру откри резултата в 24-ата минута. Стефан Велев изравни в 33-ата минута. "Орлите " обаче бързо си върнаха преднината, като още веднъж Кешеру бе прецизен за 2:1. Абел Анисе пък утрои за разградчани в 37-ата минута, а Вандерсон се разписа в 52-ата минута.

Така първенците още веднъж се изкачиха на лидерската позиция, откакто в събота бяха изместени от ЦСКА, който разгроми Верея с 5:1. Разградчани имат на сметката си 51 точка, а “червените” дишат във врата им с 50. Славия пък е 9-и с 24 точки.

Лудогорец натисна крепко противника още от първата минута на срещата. Първото рисково състояние пристигна секунди след даването на първия съдийски сигнал. Мисиджан центрира в наказателното поле. Омар Абуд не съумя да почисти и топката се озова във Вандерсон, който стреля, само че топката разтресе гредата.

В 9-ата минута разградчани още веднъж нацелиха гредата. Вандерсон проби отдясно и пусна към връхлитащия Клаудиу Кешеру в наказателното поле. Румънският нападател стреля, само че Антонис Стергиакис закачи леко топката и тя разтресе гредата.

“Орлите” откриха резултата в 24-ата минута. Сисиньо лиши топката от футболист на Славия и напредна към наказателното поле. Бразилецът с съвършено подаване откри Кешеру, който от воле прати топката в мрежата на Стергиакис.

В 32-ата минута Вандерсон центрира от директен свободен удар. Топката бе отклонена на близката греда. Защитниците оставиха непокрит Густаво Кампаняро на далечната греда, който се хвърли на шпагат, с цел да засече. Ударът му обаче мина надалеч от задачата.

Минута по-късно “белите” съумяха да изравнят резултата. Густаво Кампаняро сгреши и разреши на Стефан Велев да напредне към наказателното поле. Той от своя страна насочи удар, само че топката се отклони в тялото на Георги Терзиев, заблуди Броун и влезе в мрежата за 1:1.

Лудогорци не оставиха доста време за наслада на възпитаниците на Загорчич. В 35-ата минута разградчани още веднъж поведоха в резултата. Густаво Кампаняро се реваншира за грешката си при гола на "белите " със страховит удар от отдалеченост към вратата на Стергиакис. Вратарят на "белите " в началото избави, само че Кешеру бе прецизен при добавката от няколко метра.

Две минути бяха нужни на “орлите”, с цел да нанижат трети гол във вратата на гръцкия вратар на Славия. Кешеру изведе брилянтно с пета Абел Анисе, който с глава оплете мрежата в съперниковата врата.

В последните секунди от първата част Узунов насочи пряк изстрел от директен свободен удар. Завъртя чудесно топката, която мина около стената, само че Броун внимаваше.

Втората част стартира с рисково състояние на сметката на Славия. В 47-ата минута Ивайло Димитров напредна по левия фланг и надбяга Игор Пластун. След това пусна към Владислав Узунов в наказателното поле, който стреля, само че високо над напречната греда.

Минута по-късно Стергиакис сбърка при извеждащото подаване. Топката се озова в Мисиджан, кийто пусна паралелно подаване Кешеру. Румънецът обаче не съумя да засече и кълбото попадна в Кампаняро, който от няколко метра стреля право в гръцкия вратар на Славия.

Не лиши доста време и разградчани осъществиха четвърто попадение в срещата. Вандерсон с мощен удар отвън наказателното поле наниза четвърти гол във вратата на безпомощния Стергиакис.

В 61-ата минута Владислав Узунов стреля рисково от директен свободен удар. Топката мина над стената, само че и високо над гредата. Това бе и последното по-интересно състояние в срещата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР