Лудогорец се отказа да иска допълнителна финансова помощ от собствениците

...
Лудогорец се отказа да иска допълнителна финансова помощ от собствениците
Коментари Харесай

"Лудогорец" реши да не иска още пари от Домусчиеви

" Лудогорец " се отхвърли да желае спомагателна финансова помощ от притежателите на клуба Кирил и Георги Домусчиеви за справяне с следствията от изключителното състояние у нас и краткотрайното прекъсване на шампионата. Това стана ясно от изказване на клуба. Посочени бяха и директните вреди върху приходите - затрудняване на оперативната активност, както и краткотрайно прекъсване на заплащанията по контракти от страна на съществени спонсори .

" На този стадий управлението има намерение да се оправи с рецесията с опциите на бюджета на клуба, защото притежателите Кирил и Георги Домусчиеви са ангажирани с превъзмогване на следствията на рецесията върху главните им бизнеси . Допълнителна тяхна помощ би нарушила и финансовия феърплей ", оповестиха от разградския клуб.

В изказването станаха ясни и част от подхванатите ограничения - футболистите, треньорите и мениджърският екип са се съгласили да им бъдат понижени заплатите с 30% по време на насилствената пауза в шампионата . Това било сторено, с цел да не се стига до понижаване на заплати и съкращения в администрацията, помощния личен състав и детско-юношеската академия. Също по този начин първият отбор е краткотрайно разхлабен и чужденците са получили позволение да не върнат по родните си места, до момента в който обстановката не разреши възобновяване на тренировки . Взета и друга антикризисна мярка - лятната подготовка преди идващия сезон ще се организира в България, вместо в чужбина.

И до момента в който играчите на " Лудогорец " бяха разпуснати, стана ясно, че към този момент има клуб от Ефбет лига, който е възобновил тренировки, въпреки и по необикновен метод . Това е " Локомотив " (Пд), чийто футболисти от през вчерашния ден упражняват по график на дребни групи на стадиона. По време на заниманията се вземат най-строги ограничения за сигурност. Всичко това пристигна от изказване на аржентинския бранител на отбора Лукас Масоеро.  " З апочнахме да упражняваме на групи по четирима индивида с по един треньор . Преобличаме се в съблекалнята, само че футболистите сме доста отдалечени един от различен. Различно е, само че в това отношение клубът ни влезе в състояние и най-много ни оказа помощ психически да не сме сами ", разяснява той пред изданието в родината си " Овасион ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР