Лудогорец се наложи над Арда с 2:0 в последния мач

...
Лудогорец се наложи над Арда с 2:0 в последния мач
Коментари Харесай

Лудогорец увеличи преднината си на върха с успех над Арда

Лудогорец се наложи над Арда с 2:0 в последния мач от 29-ия кръг на Първа лига. Головете за първенците означиха Квадво Дуа и капитанът Якуб Пьотровски през първото полувреме. Тимът на Арда приключи с човек по-малко на терена поради пряк червен картон на резервата Христо Митев.

Така Лудогорец към този момент има 11 точки преднина пред подгласника си Черно море и 12 точки пред третия ЦСКА. Това беше 12 поредна победа за състезание за отбора на Георги Дерменджиев.

Отборът на Арда стартира по-добре мача. Още в третата минута Борислав Цонев стреля от далечна отдалеченост, като вратарят на " орлите " Серджио Падт не помръдна, само че топката се отби в напречната греда. В 14-ата минута Лъчезар Котев центрира към Станислав Иванов, който стреля без закъснение, а топката рикошира в десния дирек на Падт и се върна на терена, където Цонев направи непонятен пропуск, стреляйки около вратата.

В 28-ата минута Бърнард Текпетей направи първия сериозен пропуск за Лудогорец. Две минути по-късно Рик Джонатан бе изведен отдясно и центрира остро, като Квадво Дуа с плонж с глава вкара за 1:0.

Много скоро първенците можеха да удвоят задатъка си, само че удар на Якуб Пьотровски с глава бе избит от голлинията от бранителя на гостите Милен Стоев.

Пьотровски обаче направи 2:0 в 42-рата минута. Тогава той получи топката от Бърнард Текпетей от тъч и стреля в близкия ъгъл на Анатолий Господинов.

На почивката в игра влезе Христо Митев. Мачът обаче не се разви добре за Митев, който единствено пет минути по-късно бе изпъден с пряк червен картон. Той фаулира Текпетей като финален в отбрана, като в началото съдията Никола Попов му подвигна жълт картон, само че след интервенция на ВАР асистентите и откакто изгледа още веднъж обстановката, промени решението си и изгони бранителя.

В идващия кръг Лудогорец ще гостува на Хебър в Пазарджик, а Арда посреща ЦСКА вкъщи, като гостите ще бъдат с новия си треньор Стамен Белчев, който е работил и в отбора от Кърджали.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР