Лудогорец се класира за шеста поредна година за груповата фаза

...
Лудогорец се класира за шеста поредна година за груповата фаза
Коментари Харесай

"Лудогорец" влезе с много мъки в групите на Лига Европа

" Лудогорец " се класира за шеста поредна година за груповата фаза на втория по мощ европейски клубен шампионат по футбол - Лига Европа. Този път обаче разградчани стигнаха до триумфа през иглени уши. Те трябваше да играят продължения в реванша против " Жалгирис " в Литва и съвсем усещаха настъпването на непредсказуемите дузпи, когато съумяха да стигнат до 3:3 в 120-ата минута. Първият мач в Разград бе приключил 1:0 за българския първенец.

Мачът стартира по противен метод за " Лудогорец ", откакто домакините откриха още в 1-ата мин. Недобро показване на Антон Недялков разреши на Кеинде Ойвуси да подаде към Фабиен Оурега, който вкара за 1:0.

" Лудогорец " съумя да върне бързо гола и в 8-ата мин. аржентинецът Матиас Тисера изравни - 1:1.

В 15-ата мин. обаче Оливер Буф получи асистенция с пета от Ренан Оливейра и още веднъж изведе " Жалгирис " напред - 2:1.

До почивката българският първенец не съумя да се приспособява на изкуствената трева на стадиона във Вилнюс. През втората част обаче " Лудогорец " заигра малко по-добре и стигна до 2:2 в 58-ата мин., когато още веднъж Тисера бе прецизен.

И още веднъж " Жалгирис " съумя да реагира бързо, като излезе за трети път напред в резултата. В 63-ата мин. Ренан вкара за 3:2 с мощен удар.

" Лудогорец " по този начин и не съумя да избегне продълженията, само че там по-големият опит на отбора в шампионатите надви. В 118-ата мин. халфът на разградчани Мануел Шоу бе фаулиран в наказателното поле и Оливие Вердон вкара от дузпа по този начин скъпия изравнителен гол, който отърва съотборниците му от драма след продълженията.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР