Лудогорец се класира за гурпите на Лига Европа за шеста

...
Лудогорец се класира за гурпите на Лига Европа за шеста
Коментари Харесай

Лудогорец за шеста поредна година в групите на ЛЕ, ЦСКА отпадна от ЛК

Лудогорец се класира за гурпите на Лига Европа за шеста поредна година, откакто се изтеза в реванша с Жалгирис, приключил при тъждество 3:3 след продължения. Литовците наваксаха изоставането си от един гол от първата среща в Разград, печелейки с 3:2 в постоянното време, само че късна дузпа, осъществена от Оливие Вердон, прати Анте Шимунджа и компания в групите на втория по мощ евротурнир .

Срещата стартира кошмарно за българския първенец, който изостана в резултата след едвам 20 секунди игра. Фабиен Оурега откри за Жалгирис, само че единствено седем минути по-късно Матиас Тисера възвърне паритета. Скоро по-късно отбраната на Лудогорец още веднъж се пропука и от това се възползва Оливер Буф.
Анте Шимунджа (л) и компания оцеляха във Вилнюс.
След почивката родният отбор стигна за повторно до тъждество в мача след нов гол на Тисера, само че Ренан Оливейра върна преднината на литовците към пет минути по-късно. Така приключи и постоянното време, което докара до продължения във Вилнюс.

Нещата отиваха към осъществяване на дузпи, когато в самия завършек на вторите спомагателни 15 минути основният арбитър отсъди единадесетметров углавен удар за гостуващия състав, който бе осъществен с лекост от Вердон за крайното 3:3. Така Лудогорец ще играе за шеста поредна година в групите на Лига Европа, като ще разбере противниците си в груповата фаза на следващия ден следобяд. За Шимунджа и компания следва посещение на Черно море в Първа лига в понеделник, преди „ зелените “ да се изправят против Левски в спор за Суперкупата на България на 1 септември.

ЦСКА пък пропусна опцията да играе за трета поредна година в групи на евротурнир, откакто загуби от Базел с 0:2 като посетител в плейоф за влизане в груповата фаза на Лигата на конференциите. „ Армейците “ не играха добре на реванша в Швейцария и инкасираха два гола след 60-та минута, които ги изхвърлиха от по-нататъшно присъединяване в шампионата .

На „ Санкт Якоб-Парк “, пред погледа на тенис легендата Роджър Федерер, домакините стартираха по-уверено и провокираха двойно избавяне на стража на гостите Густаво Бусато. „ Червените “ рядко опитваха да застрашат вратата на Марвин Хитц. Въпреки това, резултатът на почивката остана 0:0.
Фабиан Фрай (ц) открива резултата за Базел против ЦСКА.
След паузата възпитаниците на някогашния нападател на клуба Александър Фрай стигнаха до попадение, което изравни общия резултат. Точен след асистенция на Дан Ндойе бе Фабиан Фрай в 66-та минута. Срещата вървеше към продължения, когато шест минути преди края на постоянното време резервата Дариан Малес подаде към Михаел Ланг, който съумя да промуши топката под плонжа на Бусато и хвърли в възторг домакинските последователи. ЦСКА опита да реагира, само че свалена топка от Мено Кох в наказателното поле не бе оползотворена от Маурисио Гарсес и по този начин съставът на Саша Илич напусна евротурнирите.

Базел ще играе в групите на Лигата на конференциите, до момента в който „ армейците “ ще насочат вниманието си към вътрешния шампионат, където ги чака дерби с водача в Първа лига ЦСКА 1948 в понеделник, 29 август, от 20:30 часа на стадион „ Българска войска “ в столицата. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР