Лудогорец се изправя срещу Апоел Беер Шева в третия квалификационен

...
Лудогорец се изправя срещу Апоел Беер Шева в третия квалификационен
Коментари Харесай

Жена направи съперника на Лудогорец клуб за чудо и приказ

Лудогорец се изправя против Апоел Беер Шева в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Израелците победиха 3:2 като посетител унгарския Хонвед и продължиха напред с общ резултат 5:3. Тимът е друга бира съпоставяне с Жалгирис, тъй че българският отличник се стяга за сериозна борба. Но треньорите си знаят работата.

Ще ви разкажем за индивида, който трансформира средняка от втора дивизия на Израел в първенец, изведе го до първи триумфи в Европа и подвигна нов стадион. Представяме ви Алона Баркат, 47-годишната дама, която управлява клуба.

Футболният началник в пола е брачна половинка на израелския милиардер в IT бранша Ели Баркат. Неговият брат Нир пък е кмет на Йерусалим от 2008 година насам.

Алона купува клуба за едвам 1,5 милиона евро преди тъкмо 10 години. По това време Апоел от град Беер Шева се мъчи във втора дивизия, а финансите са трагични.

За два сезона дамата съумява да вкара отбора в елита. А преди година печели и първата купа на Израел след 40 години очакване. Тази пролет я дублира.

Не става елементарно! Алона афишира Апоел за продажба преди 7 години. Тогава тя е афектирана на група ентусиасти, които стопират кола на треньора Гай Азури след мач и се пробват да го линчуват.

Групировка зове за неговата оставка след всеки мач, напрежението ескалира дотам, че треньорът е ескортиран с полиция, даже когато отборът побеждава. След едно тъждество обаче групичката наблюдава колата на Азури, стопира го и го нападна вербално. В опита да се измъкне той пада и си контузва рамото.

Спецът отива при шефа и напуща на идващия ден, а Баркат е гневна на почитателите: " Червената линия беше пресечена и аз няма да търпя това ".

Основната група ентусиасти обаче я поддържа и разубеждава. По традиция публиката на клуба е формирана от еврейски общества с исторически корени в Испания и Португалия.

Дамата в действителност прави чудеса и агитката го прави оценка. Бюджетът от към 11,5 милиона евро е една трета от този на Макаби Тел Авив, да вземем за пример. Или пети по величина в Израел, което не пречи на Аполе да бие грандовете.

Баркат обаче обръща залозите и в спортно, и в културно отношение. Отначало тя е пришелец за агитката в Беер Шева, тъй като корените й са от северно предградие на Тел Авив.

Но какво да кажат след възраждането и двете трофеи (общо 4 в историята), постоянните финанси и пробива в Лига Европа. Апоел стига сполучливо до плейоф в Шампионската лига против Селтик предишното лято, като преди този момент изхвърля Олимпиакос! Едва губи от шотландците, само че по този начин влиза в групите на Лига Европа.

Не единствено! Апоел прескача група със Спарта Прага, Саутхямптън и Интер Милано. Забележете, с две победи над италиански гранд. После отпада в елиминациите от Бешикташ.

" Да ви призная, не усещам разлика в връзките на хората. Да, изначало имаше няколко намръщени, в този момент всичко наподобява естествено. Фактът, че съм жена, към този момент не е тематика на диалог. Съдят ме по резултатите! ", скромна е Алона. 

" Още до момента в който бях момиче, се интересувах от момчешки работи като моторни надпревари и футбол. Запалих се по филантропията. И един ден се замислих - белким има по-добър метод от футбола да прокараш смисъла на образованието, на обществената смяна към по-добро ", разсъждава дамата, която натъртва извънредно на юношеската школа и просветителната сидстема измежду дребните футболисти. 

" Няма място за расизъм и назадничавост във футбола. В тима ни има евреи, араби, християни от чужбина. Купуваме ги по качества, не по етническа или религиозна причина. Чрез Апоел Беер Шева ние даваме назад на обществото ", прибавя тя.

И не са празни приказки. Клубът, основан в южен Израел, провежда повече шампионати по шахмат в сравнение с всеки различен град в света! Работи особено с локалното общество, предлага стратегии за интеграция на бедуини и етиопски емигранти.

Баркат към този момент жъне плодовете на своята вярна работа. Отвори нов стадион за 16 100 души, четвърта категория на УЕФА, който се продава до дупка на всяко домакинство.

Тя споделя: " Винаги сме вярвали, че ще станем най-хубавият тим на Израел, даже когато играехме във втора дивизия. Преследващ ли най-хубавото, второто място не е алтернатива ". 

Лудогорец е предизвестен!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР