Лудогорец се измъкна невредим и след второто си домакинство срещу

...
Лудогорец се измъкна невредим и след второто си домакинство срещу
Коментари Харесай

Левски опря Лудогорец до стената

Лудогорец се измъкна незасегнат и след второто си домакинство против народен футболен гранд. Така най-малко по резултати наподобява, че разградската надмощие остава незастрашена, а осмата поредна купа е въпрос на време. По този метод звучаха наперено и изявленията от щаба им след мача. Ние сме най-хубави, каквото и другите да вършат - това бе лайтмотивът.

Случи се обаче нещо напълно друго. И това не е единствено в главите на някои, които желаят Лудогорец да не е първенец. За сведение тези някои са 99 % от футболната общност. Истината е, че хегемоните можеха да бият с разлика, само че можеха и да изгубят. При това за повторно в границите на месец, откакто са водили с 2:0. Е, Левски не е Леверкузен и не съумя да сътвори исторически поврат. Но през второто полувреме на мача сините безусловно премачкаха именития си противник и по едно време топката в директния смисъл вървеше по голлинията.

 Лудогорец победи Левски с 2:1 в дербито на Първа лига
Лудогорец смъкна Левски от върха в Първа лига в зрелищен конфликт

" Орлите " изпратиха Пауло Аутуори с победа

Иначе огромният конфликт стартира с цялостно предимство на домакините, които в рамките съвсем на цялото първо полувреме демонстрираха фирмения си футбол. И, общо взето, дадоха отговор на въпроса, който вълнуваше Славиша Стоянович - какъв брой огромен е напредъкът на Левски. Никакъв, в случай че базата е първите 45 минути. А нещата можеха да станат пагубни, в случай че Кабаков бе измъкнал аления вместо жълтия картон от джоба си за провинението на Цветкович. Както и трябваше да стори, в случай че в действителност е топсъдия, за какъвто се счита. Първото полувреме, общо взето, бе проява на всички кадрови дупки в Левски - слаб вратар, борбени, само че необразовани крайни бранители, фигуранти като Белмонт в средата на терена и център-нападател, който тича напразно. Дори огромният Обертан пипна единствено три-четири пъти топката. Отсреща Натанаел просто разкъсваше плячката като гладен тигър. Играта на Лудогорец се получаваше като по ноти. И даже във въздуха бе висящ въпросът - за какво по дяволите си потегля Пауло Аутуори?

И от тези позиции и резултат 2:0 започва второто полувреме с нова порция феерични осъществявания на лудогорци и с нов очевиден пропуск на Кешеру. И към 55-ата минута на терена се появи от нищото нов наследник отбор. С експедитивност, динамичност, комбинативност Левски съкруши Лудогорец. Дойдоха и головите положения, падна и единственият наследник гол в мача. В тези минути се видя отчетливо, че разградската футболна машина е амортизирана.

В момента, в който съперникът реализира сцепление цялата игра на Лудогорец се разпадна. Моторите на Дяков, Марселиньо, Кампаняро изгаснаха изцяло. Видя се, че Натанаел и Сисиньо са доста мощни в нахлуване, само че много немощни в отбрана. А те по формулировка са бранители. " Старецът " Моци мина на режим " хвърляйте телата " с обезверени шпагати и още по-отчаяни симулации. А напред просто осветлението бе изключено. В тези минути се видя, че Левски ще има още две години един огромен футболист в редиците си. Обертан може и да не вкарва голове, само че е цар на паса. Цар е да динамизира обстановките. И когато той нарисува цялата голова картина, даже дърводелец като Костов може да вкара гол. Влезе и Нуно Рейш, който занули цялата междинна линия на Разград, която така и така изнемогваше. В последна сметка Левски сподели, че Лудогорец не е невредим и в България. Щом може да го направи Цюрих, за какво да не могат да го сторят и българските клубове. Лудогорец към този момент е исполин на глинени крайници. Това не е тим, който може да изиграе отмерено 90 минути. Лудогорец тотално страда от липса на прохлада. И избавя ситуацията на магия, това е изводът. Симулациите в края на мача бяха показателни какъв брой ниско по стълбицата е слязъл доминаторът.

Лудогорец победи и ЦСКА-София, и Левски в първата част на постоянния сезон. Но предпоставките за нови победи не наподобяват толкоз положителни. След месец и нещо следва мач на " Армията ", а пролетта може да ни донесе гражданска война. Можем да се надяваме, че най-сетне форматът на шампионата ще се уплътни с забавен заключителен спринт. И последните мачове през месец май ще бъдат на живот и гибел.

Левски е във забележим напредък и заслугата за това е напълно на Славиша Стоянович. В Сърбия той спря хегемонията на Партизан, в България има всички предпоставки да го направи с Лудогорец. Засега е значимо, че вкара парата в синия трен. Ако реши и някои кадрови проблеми, като с вратаря, пътят към първото място ще бъде отворен. Сърбинът приказва мъдро и тъкмо след мач, без никакви клишета. Видно е, че чете футболната книга, без да срича!

През седмицата стана ясно, че Марк Бата ще ни освободи от наличието си. За страдание не можем да се освободим от наличието на неговите подопечни. Най-добрият български арбитър по интернационална класация сподели образно какво е наследството на Бата.

 Емил Велев пред ТОПСПОРТ: Изказванията на Стоянович са напудрени, Ел Маестро не ми е забавен
Емил Велев пред ТОПСПОРТ: Изказванията на Стоянович са напудрени, Ел Маестро не ми е забавен

" Авраам Грант беше индивидът за Левски ", съобщи Кокала
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР