Лудогорец приема АЕК (Ларнака) тази вечер, от 22:00 часа, в

...
Лудогорец приема АЕК (Ларнака) тази вечер, от 22:00 часа, в
Коментари Харесай

Надеждата умира последна

Лудогорец приема АЕК (Ларнака) довечера, от 22:00 часа, в дуел от четвъртия кръг на Лига Европа. Сблъсъкът в Разград може да се окаже от определящо значение за двата състава.

Причината е, че досега отборите имат по една точка в класирането след равенството 1:1 между тях в Кипър и са на последните места в класирането. Единствено с победа някой от тях може да остави шансове за постигане до 1/16-финалите през пролетта. За задачата обаче по-късно ще би трябвало да вземе и оставащите си срещи.

 Снимка 384773
Източник:

Другото, за което отборите ще играят, е и пари. Победа в груповата фаза на Лига Европа е оценена на 570 хиляди евро, а равенството е 190 хиляди евро.

Треньорът на Лудогорец Антони Здравков няма кадрови проблеми и ще пусне всичко най-хубаво, с което разполага, макар че в неделя му следва нелек тест в Първа лига - приема Берое. На вратата през днешния ден ще застане Ренан дос Сантос, а като бекове ще работят сънародниците му Сисиньо и Натанаел. В центъра на защитата ще си партнират Моци и Недялков. В средата на халфовата линия ще са капитанът Дяков и Кампаняро, а по крилата Джоди Лукоки и Вандерсон. Темпото на игра ще задава Марселиньо, а на върха на офанзивата ще е намиращият се в отлична форма румънец Клаудиу Кешеру.

 Антони Здравков: Лудогорец няма огромна опция да излезе от групата си в Лига Европа
Антони Здравков: Лудогорец няма огромна опция да излезе от групата си в Лига Европа

" Победата над АЕК е наложителна "

Лудогорец ще желае още първоначално да подложи на напън противника си. Така орлите направиха и в Кипър, като съумяха да накарат АЕК да се пропука съществено на няколко пъти. Така те доближиха и до ранен гол, дело на Лукоки. Сега обаче задачата ще е след първото попадение играта да не бъде успокоявана, а в противен случай - гостите да бъдат атакувани, до момента в който изцяло рухнат. Все отново разградчани ще би трябвало да се пазят от контри - позволиха няколко рискови при визитата си в Кипър.

Марселиньо пък ще би трябвало да внимава с дейностите си, тъй като виси с жълти картони. При приемането на такьв ще пропусне гостуването на Леверкузен в края на месеца.

АЕК излиза на " Лудогорец Арена " за първа победа като посетител в групова фаза в евротурнирите в историята си. Треньорът на отбора от Ларнака Андони Ираола обаче е обезверен към избора си на стартов състав. Той се колебае дали да заложи на единайсеторката си от конфликта с АЕЛ (0:1) през уикенда, която е и оптималната му, или да прибегне до ротации.

Победата е жизненоважна за всеки от противниците, а равенството ще е самоубийствено. Това са предпоставки за нападателен и атрактивен футбол в Разград довечера.

 Светослав Дяков: АЕК е първокласен отбор, само че ние сме по-добри
Светослав Дяков: АЕК е първокласен отбор, само че ние сме по-добри

" Чакаме с неспокойствие сходни срещи "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР