Лудогорец представи официално новия треньор на тима Павел Върба и

...
Лудогорец представи официално новия треньор на тима Павел Върба и
Коментари Харесай

Върба: Познавам голямата сила на Лудогорец, жалко, че не можем да вземем Меси и Роналдо

Лудогорец показа публично новия треньор на отбора Павел Върба и помощниците му Зденек Бешка и Мартин Тихачек (треньор на вратарите). Чешкият експерт призна, че е сюрпризиран от големия интерес от страна на медиите и добави, че е наясно с огромната мощ на разградчани, която си е проличала в Европа и през тази година. Върба добави, че Лудогорец ще се опита да притегли две нови попълнения - по един нападателен и отбранителен състезател. “Жалко, че не можем да вземем Меси и Роналдо. Бих ги взел и двамата”, съобщи Върба.

“Поздравявам всички. Изненадан съм какъв брой доста хора пристигнаха през днешния ден. За мен Лудогорец е огромно предизвикателство. Познавам огромната мощ на тима и по тази причина съм тук. Надявам се, че няма да отчайвам ръководителите и ще продължим да надграждаме това, което е през последните години. Знам, че задачите на Лудогорец са допустимо най-високите и се надявам, че с сътрудниците ще успеем да ги осъществим.

Това, което ме убеди да дойда, са големите цели на Лудогорец. Това, което тимът реализира. Следя ги и огромните цели ме накараха да приема. В добавка ме убедиха и последните 6 мача на тима в Европа. С този тим може да се работи и да надграждаме.

Бих споделил по този начин: дайте ми време и сами ще видите какво се случва на терена.

Идвам в тим, който не се построява занапред, от нулата. Видяхме каква висока класа има. Няма потребност да върша доста промени. Знам, че всички очаквате мачовете против Интер. Това е извънредно сложен противник, само че имаме своите шансове.

Уважавам работата на треньорите преди мен. Не се опасявам. Радвам се и нямам самообладание да работя”, бяха първите думи на Върба, след което продължи:

“Искам да продължа досегашната работа на клуба, тъй като тя досега е добра. Основната ми цел е да продължа започнатото. Няма причина да не си имаме вяра посред си”, добави чехът, след което разяснява трансферната политика.

“Всеки тим търси играчи, гледа, пробва се да ускори конкуренцията. Ние също го вършим и с времето ще видите какво ще създадем. Когато се каже някое име авансово, нещата свършват зле. Търсим един нападателен и един отбранителен състезател. Имаме поради и това, че на някои от момчетата им изтичат договорите през лятото и не е хубаво да се сложим в обстановка тогава да търсим играчи.

Ако футболистът и клубът се схванат, не виждам причина Кешерю да не остане.

Няма причина да нямам доверие, че управлението ще обезпечи и остави играчите, които желая да са в тима. Вярвам, че най-хубавите играчи ще са в състава.

Аз съм доста прелестно сюрпризиран от офанзивните играчи на Лудогорец. Не би трябвало просто да притеглим някой, а той да ни помогне повече. Жалко е, че не можем да вземем Меси и Роналдо. Бих взел и двамата”, разяснява с усмивка Върба, който предложи на публицистите да заложат на Лудогорец против Интер.

“1/99 не е доста добра ставка за възможностите ни против Интер, само че пробвайте да сложите 100 лв. на сходен коефициент. Може и да ви излезе”, оптимист е Павел Върба.

Относно борбата за купата в България, Върба обясни. “Опасността идва най-много от софийските грандове. Те сигурно ще се опитат да спрат Лудогорец. През 6-те месеца, през които нямахме контакт с управлението на Лудогорец, си мислех, че равнището е по-ниско от чешкото състезание. Но в този момент настоявам, че шампионатите са почти на едно равнище. Единственото, което мога да препоръчам да се поправя, е някои игрища да бъдат усъвършенствани.

Няма потребност да ми слагат цели, аз си ги знам. Ако не вземем купата, това ще е зле. Това въпреки всичко е Лудогорец, а не някой тим с дребни цели”, добави чешкият треньор, който съумя да излизе с някогашния си отбор Виктория (Пилзен) три пъти от групите на ШЛ.

“Във Виктория имахме една заварка от повече чешко-словашки футболисти. Тук са най-хубавите български футболисти и много чужденци. Но чужденците са от дълго време в тима и аз не ги одобрявам за такива”, добави Върба. Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР