Лудогорец постигна 12-а победа в първенството на България, след като

...
Лудогорец постигна 12-а победа в първенството на България, след като
Коментари Харесай

Лудогорец - Берое 3:1 /репортаж/

Лудогорец реализира 12-а победа в шампионата на България, откакто в изтеглен мач от 15-ия кръг победи с 3:1 Берое. Така първенците имат 39 точки и отпътуват в прелестно въодушевление за Барселона за мача си с Еспаньол от шампионата Лига Европа.

Лудогорец направи поврат, откакто изоставаше с 0:1 след 6 минути игра, а разликата им пред Левски и Локомотив (Пловдив) към този момент е 7 точки.- Клаудиу Кешерю пък ще запомни мача с 14ия си гол през сезона.

Отборът на Берое, очевидно въодушевен от успеха над Ботев Враца в предходния кръг, не отстъпваше преди почивката в нито един съставен елемент. Все отново в 3-ата минута попадение на Лукоки за домакините беше анулирано.

Но в 6-ата минута гостите откриха резултата. Педро Еуженио изведе Ибрахима Конте в чиста позиция зад гърбла на отбраната на домакините, той преодоля Пламен Илиев и от дребен ъгъл прати топката в мрежата.

Но в 22-ата минута Вандерсон изравни с доста хубава офанзива, която беше стартирана от Джоди Лукоки, той продължи към Марселиньо. Бразилският капитан на домакините отигра с едно допиране към Вандерсон, чийто отсечен диагонален удар се оказа сложен за вратаря Перниш- 1:1. В 37-ата минута домакините можеха да стигнат до втори гол, отново по същия сюжет. Марселиньо даде за Вандерсон, той стреля от непосредствена непосредственост, стражът на Берое се намеси съвършено в този случай.

Пет минути след началото на второто полувреме първенците направиха цялостен поврат. Румънският нападател Кешерю означи с глава след центриране на Стефан Баджи отдясно. Румънецът съумя да трансферира Перниш, като топката срещна дясната греда на вратата на Берое и по-късно влетя в мрежата.

При този резултат двата тима си размениха по няколко положителни офанзиви, като беройци на два пъти сътвориха доста положителни благоприятни условия да изравнят. В това число е и един пропуск на Ерол Алкан, който при центриране от корнер се размина на метри от вратата на Илиев с топката.

10 минути преди края на мача Лудогорец стигна до трети гол, откакто Вандерсон напредна от ляво и подаде остро и доста навръх поляка. Швиерчок пое малко несръчно топката, само че едвам излъже вратаря Перниш за 3:1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР