Лудогорец победи Торпедо Кутаиси с 1:0 в грузинската столица Тбилиси

...
Лудогорец победи Торпедо Кутаиси с 1:0 в грузинската столица Тбилиси
Коментари Харесай

Лудогорец би, но не довърши окончателно Торпедо още в Грузия

Лудогорец победи Торпедо Кутаиси с 1:0 в грузинската столица Тбилиси в първи плейофен мач за влизане в групите на Лига Европа.
Българският първенец осъществя в добавеното време на първата част посредством Вандерсон, само че още веднъж не съумя да доубие противника си, който е очевидно изцяло по силите на лудогорци и под тяхната класа. Но още веднъж станахме очевидци на пропуски, липса на централизация в някои моменти и незадоволително упоритост от лудогорци. Те оставиха някакви минимални шансове за грузинците на реванша в Разград идния четвъртък от 20 ч за класирането в групите, гарнирано с 3 милиона евро бонуси, въпреки Лудогорец да е неприкрит любимец за крайния триумф.
Пауло Аутуори заложи на състава, надделял ЦСКА с 1:0 в последния турнирен мач и Лудогорец още веднъж стигна до същия резултат в своя изгода.
Домакините от Кутаиси бяха отсрочили три свои мача от вътрешната стратегия, с цел да се приготвят оптимално за интернационалното си присъединяване. В състава им титуляр бе българският ляв бранител Лазар Марин.

Мачът стартира стряскащо за Лудогорец. След фаул и центриране пред вратата на Лудогорец топката бе изпратена с глава от грузински футболист под плонжа на Броун, само че бе вдигнат байрак на страничния арбитър за засада и гол не бе зачетен.
-->
В 12-ата минута  Марселиньо насочи прекрасен удар, само че топката мина над гредата на грузинската врата. 

Три минути по-късно Мисиджан укроти добре топката и насочи рисков удар към вратата на Торпедо, вратарят Квасхадзе съумя да избие в корнер. 

В 28-ата минута Кампаняро насочи доста рисков удар с глава след корнер, изпълнен от Вандерсон. Топката мина на сантиметри от десния дирек на грузинската врата.

Лудогорец сътвори някои положения до този миг, само че и домакините отвръщаха с рискови слизания, въпреки и заплахите да не бяха толкоз очевидни пред вратата на нашия първенец. Но като цяло играта вървеше равностойно.

В 44-ата минута след безредие в пеналта на Торпедо топката попадна у Натанаел, чийто мощен удар изпрати топката малко над гредата. 

Първото полувреме бе на път да приключи 0:0, без Лудогорец да покаже най-хубавата си игра, само че и без да допусне преднина за грузинците.

И тогава в добавеното време изведнъж изскочи Вандерсон, който нахлу отдясно в наказателното поле на Торпедо и наниза топката във вратата на домакините - нашият отбор поведе с 1:0.

В 48-ата минута Долидзе обстрелва вратата на излезлия напред Броун, само че топката кацна върху мрежата на вратата - навън. 

После Вандерсон насочи слаб удар, само че право в ръцете на грузинския вратар. 

В 65-ата минута се разкриха два следващи шанса за Лудогорец. Първо Кешеру изведе с дълъг пас Мисиджан, само че вратарят парира удара на холандеца. Веднага по-късно и Марселиньо стреля, само че шутът му беше блокиран. 

В 69-ата минута Лудогорец направи нов сериозен пропуск. След удар на Сисиньо вратарят на Торпедо мазета неприятно, само че Кешеру не съумя да довкара с глава.

В 74-ата минута Моци спря с картон пробив на противник, само че на рисково място - тъкмо пред наказателното поле. Ударът на Долидзе обаче за благополучие откри стената на лудогорци.

До края на се случи нищо кой знае какво. Лудогорец удържа без доста старания минималната си победа с 1:0, само че и в този си евромач не бе до дъно безапелационен през тази акция.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР