Лудогорец победи с 2:0 у дома ХИК (Хелзинки) в мач

...
Лудогорец победи с 2:0 у дома ХИК (Хелзинки) в мач
Коментари Харесай

Лудогорец удари ХИК с 2:0 и подпечата визата си за европейска пролет

Лудогорец победи с 2:0 вкъщи ХИК (Хелзинки) в мач от четвъртия кръг на група " C " в Лига Европа. Дани Групер изведе домакините напред в 38-ма минута, а Рик Джонатан удвои в 64-а.

С триумфа Лудогорец си подсигурява най-малко трето място в групата, което значи, че ще играе в евротурнирите и напролет. 

" Орлите " имаха леко преимущество при започване на мача и можеше да открият резултата в 17-а минута след корнер, при който Пьотровски бе оставен непокрит в наказателното поле на финландците и нанесе удар с глава, само че след рикошет топката излезе в нов ъглов удар. 
 Снимка 591021
Източник:

Домакинският напън даде резултат в 38-а минута. Якуб Пьотровски лиши топката в полето на ХИК и комбинира с Рик Джонатан. Бързоногият бразилец навлезе в наказателното поле и хитро пусна пас с пета към захождащия Дани Групер. Израелецът си спря топката и със мощен удар с левачката порази вратата на гостите. Стражът на ХИК сигурно можеше да реагира по-добре в тази обстановка.
 Лудогорец - ХИК 2:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
Лудогорец - ХИК 2:0 (Развой на срещата по минути)

Срещата е от 22:00 часа

Минута преди края на първата част гостите пропуснаха отлична опция да изравнят. Оливие Вердон сбърка и подари топката на ХИК. Лингман подаде към непокрития Абубакари, който от точката на дузпата стреля, само че право във вратаря Серджио Падт. Нападателят на финландците пропусна доста положения и в първия дуел сред двата тима.
 Снимка 591018
Източник:

Седем минути след подновяването на играта ХИК имаше втора отлична опция за гол. Домакините нападнаха по десния фланг. Хетемай центрира паралелно на голлинията, а Хощика стреля от близко, само че себеотрицателен шпагат на Сисиньо опази българската врата. 
 Бетис - Рома 1:1 в мач от Лига Европа
Рома оцеля в Испания! Бетис и " вълците " врътнаха реми в групата на Лудогорец

Вижте детайлности

Така се стигна до 64-а минута, когато Лудогорец удвои задатъка си. Огромна неточност на финландците разреши на Текпетей да се откъсне самичък против вратаря от центъра на терена. Той отстрани стража, само че се засуети и бе затворен от неприятелски бранител. Все отново съумя да върне обратно към нахлуващия Рик Джонатан, който от упор порази за повторно вратата на ХИК.
 Снимка 591012
Източник:

Това попадение дефинитивно пречупи ентусиазма на финландците. До края на дуела Лудогорец имаше още няколко положителни благоприятни условия, само че с пропуски се отличиха Текпетей, Игор Тиаго и Каули.

С успеха Лудогорец остава на второ място в групата си със 7 точки. Бетис е на първа позиция с 10, а Рома има 4 пункта. ХИК е на дъното с едвам точка и единственият късмет да излезе от групата си е да приключи трети, което ще го прати в Лигата на конференциите.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР